Save the date: BEELD is!

donderdag 16 februari 2023, 15.30 - 17.30

Op donderdag 16 februari a.s. vindt in Pakhuis de Zwijger het lanceringsevent van de Federatie Beeldrechten: BEELD is! plaats.

Deze middag wordt BEELD gevierd aan de hand van de baanbrekende resultaten van het onderzoek Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland.

Dit onderzoek toont onomwonden aan de politiek, het publiek en de rest van de wereld wat de beeldsector zelf al wist; dat dit een sector is waar je niet omheen kan.

Deze middag wordt je meegenomen in de belangrijkste resultaten en wat dit betekent voor de sector in brede zin en voor jou als beeldmaker.

BEELD heeft natuurlijk niet alleen economische waarde; BEELD is verrassend, veelzeggend, waardevol en bovenal… overal!

Wat betekent dit in de praktijk? Hoe heeft BEELD impact op de wereld waarin we leven? En hoe zijn makers zelf bezig met deze impact? Met enkele aansprekende makers én hun werk worden deze vragen onderzocht.

Alvast een tipje van de sluier?

De middag wordt in goede banen geleid door moderator Rowan Blijd. Merel Bem reflecteert op het onderzoek en o.a. Bart Maat, maker van dé foto van 2021 waardoor politiek Den Haag op zijn grondvesten stond te schudden, zullen aanwezig zijn.

Het programma

Het programma is nog volop in ontwikkeling. Houd de website van de Federatie Beeldrechten in de gaten voor meer informatie.

Reserveren

Eind januari volgt de officiële uitnodiging. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer alvast hier.

De Federatie Beeldrechten is een samenwerkingsverband tussen BBK, BNO, BOK, DuPho, de Kunstenbond, NVJ/NVF, Pictoright en Platform BK. Binnen de federatie zetten zij zich samen in voor een betere auteursrechtelijke positie van makers.