Stoomcursus EU: Wat is 'Brussel'? Wie regeert straks Europa?

woensdag 6 juni 2018, 14.00 - 17.00

Vooral voor bureauredacteuren buitenland, voor verslaggevers van binnenlandse nieuwsredacties en van vakmedia organiseert de NVJ Academy de training Wat is Brussel? Met in juni als aandachtspunt de verkiezingen voor het Europees Parlement waarvoor de kiezer in 2019 naar de stembus gaat. Wie worden de smaakmakers voor die verkiezingen, hoe werkt de machtswissel in Brussel en wat is relevant voor Nederland?

In deze training word je goed geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen rondom de verkiezingen, de banden tussen Nederland en de EU en je krijgt feitelijke informatie: wat zijn de bevoegdheden van de Europese instellingen en hoe vind je in Brussel je weg in de Europese politieke arena, online en offline?

Programma

  • Prof. Dr. Anna van der Vleuten hoogleraar Contesting Europeanization aan de Radboud Universiteit Nijmegen zet het kader uiteen. Wat is Brussel? Wie regeert en hoe zit Nederland in de Europese Unie?
  • Ingelise de Boer (persattaché EP) vertelt wat de verkiezingen betekenen, wat de volgende stappen zijn en wat de gevolgen zijn voor de politieke verhoudingen in én tussen de lidstaten. Daarnaast zal zij een overzicht geven van de actuele issues die in het parlement spelen.
  • Elisabeth Lannoo (persvoorlichter Vertegenwoordiging van de EC in Nederland) gaat namens de Europese Commissie in op de prioriteiten van de Europese Commissie, het budget voor de EU na 2020 en de verhoudingen met de andere Europese instellingen en zij zal uitleggen wat de verkiezingen voor de Europese Commissie betekenen.
  • Simon Trommel (bestuurslid sectie Internet NVJ) leidt in met de verschillen tussen de journalistieke wetmatigheden en de Europese realiteit.

Voor wie

Vooral voor bureauredacteuren buitenland, voor verslaggevers van binnenlandse nieuwsredacties en van vakmedia. De cursus biedt de ideale gelegenheid om bijgepraat te worden over de EU.

Kosten

  • Prijs niet-leden € 8,- / Prijs 20% korting € 6,40 / Prijs 30% korting € 5,60
  • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
  • Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
  • Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie

  • Inloop vanaf 13.30 uur.
  • Maximaal 20 deelnemers.

Het is helaas niet meer mogelijk om je voor deze cursus in te schrijven

Heb je een vraag over de Stoomcursus EU: Wat is Brussel?

Blijf er niet mee zitten! Vul het formulier in, mail of bel de NVJ Academy 020-303 97 39.
 

Wil je teruggebeld worden? Vul dan je telefoonnummer in.

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy