Studenten interviewen Zilveren Camera-winnaar Sakir Khader

vrijdag 5 juli 2024, 15.00 - 16.00

Graag nodigen we je uit voor het interview met de prijswinnend fotograaf Sakir Khader op vrijdag 5 juli op de Hogeschool Utrecht.  Vier studenten van de School voor Journalistiek gaan met Sakir in gesprek over zijn werk in conflictgebieden. Aansluitend vindt de Algemene Ledenvergadering van de NVJ plaats waar je als lid uiteraard ook van harte welkom bent.

De Palestijns-Nederlandse documentaire-fotograaf en filmmaker Sakir Khader komt makkelijk binnen in werelden die normaliter gesloten zijn. Met zijn indringende zwart-wit beelden brengt de Zilveren Camera-winnaar van 2023 de relatie tussen leven en dood in conflictgebieden tot leven. De oorlog in Gaza maakt zijn werk extra actueel. Hoe bedrijf je journalistiek in zulke zware omstandigheden? Bestaat objectieve journalistiek in tijden van conflict? Tijdens deze speciale editie van het LeF Bonusprogramma is er vanzelfsprekend ruimte voor inbreng vanuit het publiek.

Over Sakir Khader

Sakir Khader (1990) is een Palestijns-Nederlandse documentaire-fotograaf en filmmaker. Zijn werk focust vooral op de relatie tussen leven en dood in conflictgebieden en met name het Midden-Oosten. In 2015 en 2017 werd hij genomineerd voor een Tegel voor zijn reportages voor de Volkskrant. Sakir ontwikkelde diverse korte films en in 2020 verscheen zijn eerste documentaireserie De puinhopen van Irak, in samenwerking met VICE Studios en de VPRO. Zijn documentaire Obada werd geselecteerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival in 2021. In 2022 won hij de Zilveren Camera Award voor zijn foto van een elfjarig Afghaanse jongen die zijn nier verkocht zodat hij eten voor zijn familie kon kopen. In 2023 won hij de Zilveren Camera voor zijn fotoserie Het leven op de West Bank voor 7 oktober. Sakir is vooral bekend vanwege zijn rauwe en tegelijkertijd intieme cinematografische stijl.

‘Ik kanaliseer mijn pijn door werk te maken over alle ellende in Palestina’ - lees het interview met Sakir Khader in Villamedia.

Over het LeF SvJ Bonusprogramma

In het Bonusprogramma nodigen vier journalistiek studenten elke week een ervaren journalist of mediamaker uit die wordt geïnterviewd over zijn of haar carrière in de media. Hierbij delen zij hun kennis en inspireren zij de journalisten van de toekomst over het vak. Afgelopen jaren heeft de Bonuscommissie al vele inspirerende gasten mogen ontvangen zoals: Tim Hofman, Nadia Moussaid en Thomas Erdbrink. Bekijk de interviews op Youtube.

Meld je uiterlijk voor 2 juli gratis aan via het formulier hieronder.

Meld je hier aan