Summer course Data- en Onderzoeksjournalistiek

donderdag 25 juni 2020, 10.00 - 17.00
dinsdag 30 juni 2020, 10.00 - 17.00
Geef aan hoeveel deelnemers je wilt inschrijven.
Prijs:€ 450,00 

Inhoud:

Onderzoeksjournalistieke vaardigheden worden steeds belangrijker voor journalisten, of ze nu in de verslaggeving werken, sportjournalist zijn of voor een regionaal medium werken. Steeds meer PR-mensen en voorlichters bepalen wat er aan de openbaarheid prijs wordtgegeven en wat niet. Research, analyse en verdieping zijn daarom steeds belangrijker om tot waarheidsvinding te komen. Onderzoeksjournalistieke methodes helpen daarbij.

Na deze training:

Het doel van de cursus is om journalisten in de breedste zin van het woord, kennis te laten maken met de theorie, methoden en technieken van de onderzoeksjournalistiek en datajournalistiek, in een tijdsbestek van twee dagen. Na het volgen van de cursus kun je de kennis die je hebt verworven, toepassen in de praktijk en daarmee je artikelen van verdieping voorzien. Ook kun je een onderzoeksjournalistiek project opzetten en uitvoeren.

In de cursus kun je kennis verwerven en die meteen ook toepassen. Er zit een praktijkopdracht in, die je in je eigen tijd (tussen de twee cursusdagen in) gaat maken. De cursus wordt in vier dagdelen

(twee hele dagen) gegeven. De eerste, hele dag heeft grotendeels de vorm van een hoorcollege. De tweede dag bestaat uit een praktische workshop datajournalistiek en het laatste dagdeel is bedoeld voor evaluatie.

Docenten:

Vincent Verweij werkt al bijna 25 jaar als onderzoeksjournalist voor landelijke tvprogramma’s, zoals Zembla en KRO Reporter. Hij deed de laatste jaren ondermeer onthullingen over de roof van twee beroemde schilderijen uit het Van Gogh museum, gelekte terrorisme dossiers van Europol en over Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf. Daarnaast schreef hij journalistieke boeken. Meer info op www.verweij.org

Luuk Sengers is freelance onderzoeksjournalist voor De Groene Amsterdammer, docent onderzoeksjournalistiek, datajournalistiek en interviewtechniek en mede-oprichter van Story-Based Inquiry.

Kosten

  • Prijs niet-leden € 450,- / Prijs 20% korting € 360,- / Prijs 30% korting € 315,- / Prijs ZZP 50% korting € 225,-
  • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
  • Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort, Auteursbond en De Coöperatie ontvangen 20% tot 50% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
  • Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie

  • Duur 2 dagen
  • Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.
  • Maximaal 12 deelnemers.
  • Wil je meer weten? Stuur een mail naar nvjacademy@nvj.nl of bel 020-3039 739

Incompany

Bij inschrijving van meer dan 6 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus incompany te houden. Neem hiervoor contact met ons op via nvjacademy@nvj.nl of bel 020-3039 739.

Heb je een vraag?

Blijf er niet mee zitten! Vul het formulier in, mail of bel de NVJ 020-3039700.

Wil je teruggebeld worden? Vul dan je telefoonnummer in.

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy