Visuele Storytelling

dinsdag 21 februari 2017, 09.30 - 17.00

Het is helaas niet meer mogelijk om je voor deze cursus in te schrijven
 

De NVJ Academy organiseert in samenwerking met Character Media de nieuwe training Visuele Storytelling. 

Een verhaal kun je op tien verschillende manieren vertellen. Maar wat is nu de juiste manier? Hoe blijf ik mijn publiek boeien en hoe voorkom ik dat kijkers wegzappen?

In de cursus visuele storytelling leren we je de basiselementen van een goed filmverhaal. Waar moet je op letten als je een idee hebt voor een item of een programma? Hoe selecteer je je onderwerp en welke ingredienten zijn er minimaal nodig om er een goed item van te maken? Het maken van een goed script is daarbij een belangrijk onderdeel om je idee uit te werken.

Aan de hand van voorbeelditems analyseren we wat verhaaltechnisch goed werkt en wat beter zou kunnen als je de basics van storytelling hanteert. Met de basiselementen van storytelling in de hand, gaan we vervolgens over op de verhaalstructuur. De structuur zorgt ervoor dat de basiselementen goed uit de verf komen en de kijker geboeid blijft. Deze cursus gaat gepaard met een praktijkoefening. Samen gaan we één van je eigen films of een idee voor een film dat je hebt opnieuw bekijken en werken aan een verbeterde versie.

Docent

Cursusleider Mike Warmels is een meester in storytelling (tv, documentaire en drama) en het maken van de juiste keuzes. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en zijn ervaring eindeloos. Mike werkte o.a voor spraakmakende programma’s als:  Galileo, De kennis van nu, Veldhospitaal Uruzgan, Imam achter tralies en Topdoks.

Kosten

  • Prijs niet-leden € 599,- / Prijs 20% korting € 479,20 / Prijs 30% korting € 419,30
  • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ. Leden van de NVJ, DuPho en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
  • Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie

  • Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen. 
  • Maximaal 8 deelnemers. 
  • Neem een laptop mee.

Contact & Service NVJ Academy

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving