Voorjaarsborrel Vers in de Pers - Diversiteit: Hoe het wél kan

donderdag 16 mei 2019, 19.00

Op 16 mei organiseert Vers in de Pers weer een voorjaarsborrel met ook dit jaar het thema diversiteit in de journalistiek. Maar we willen het dit jaar niet hebben over waar het fout gaat, waarom de verandering zo langzaam gaat of hoe je je werkgever van het belang van diversiteit overtuigt. Dit jaar laten we je zien hoe het wél kan.

Drie inspirerende voorbeelden laten zien hoe je zelf de verandering kunt zijn in de journalistiek. Met:

  • Zoë Papaikonomou (onderzoeksjournalist, mediadocent en auteur van ‘Heb je een boze moslim voor mij?’. Na een studie Geschiedenis en Arabisch werkte zij als nieuwsverslaggever en redacteur bij de Amsterdamse stadszender AT5. Daarna was zij docent Journalistiek aan Hogeschool Windesheim)
  • Rolien Zonneveld (hoofdredacteur van I-d bij Vice. Ze schrijft over mode en kunst, en zette onder andere een populaire rubriek op waarin jonge creatievelingen vertellen over welke rol hun roots in hun werk spelen) 
  • Sherina Leerdam (freelance journalist bij het AD, RTV Rijnmond en de KRO-NCRV. Twee jaar geleden maakte zij een documentaire over de schaamte en taboes rondom black hair. Ze zet zich in voor een diverser medialandschap).

Moderatie Rowan Blijd (KRO-NCRV, SpotOn!, Vers in de Pers).

Programma:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Start programma
20.45 uur Borrel
 
Toegang is gratis, ook niet-leden zijn welkom. Je kunt je hieronder aanmelden.

Tip: Wanneer je bent ingelogd via Mijn NVJ wordt het formulier ingevuld met de bij ons bekende gegevens.

Gratis lidmaatschap voor studenten

Je bent gratis lid van de sectie ViP van de NVJ zolang je studeert. Daarmee maak je meteen deel uit van het grootste professionele netwerk in je vakgebied. Bovendien profiteer je direct van alle voordelen!

Lees meer