VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek: Impact

vrijdag 9 november 2018, 12.00 - zaterdag 10 november 2018, 18.00

- KORTING VOOR NVJ-LEDEN -

#VVOJ18: Impact. Daar gaat het over tijdens de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018, op 9 en 10 november in Antwerpen.

Welke impact heeft diepgravende journalistiek in Nederland en Vlaanderen op maatschappij, bestuur en politiek? Maar ook de impact van het vak op de journalist zelf en op onze bronnen komt aan bod. En vanzelfsprekend die op lezers, kijkers en luisteraars. Op 9 en 10 november hoor je er alles over in 40 inspirerende sessies en tijdens het altijd onderhoudende diner op vrijdagavond. 

Met o.a. de Deense onderzoeksjournalist Eva Jung: de witwaspraktijken van ING zijn peanuts vergeleken met het schandaal dat onderzoeksjournalist Eva Jung onthulde over de Danske Bank. Samen met twee collega’s van het Deense dagblad Berlingske deed ze bijna twee jaar onderzoek naar een van de grootste witwaspraktijken ooit. Eva Jung vertelt hoe ze te werk gingen en wat de grote, internationale, gevolgen waren.

Andere sprekers in het plenaire programma zijn Volkskrant-journalist Nathalie Righton over haar onderzoek naar de Russische avonturen (maar niet heus) van oud-minister Halbe Zijlstra en Rudi Vranckx (VRT) over zijn indringende reportages van de slagvelden in de wereld.

Met onder meer:

  • Eva Jung (onderzoeksjournalist Denemarken)
  • Het VVOJ datateam
  • Nathalie Righton
  • Rudi Vranckx (conflictjournalist)
  • Eiliv Frich Flydal (onderzoeksjournalist uit Noorwegen)
  • zie VVOJ site voor volledig/bijgewerkte programma

De conferentie vindt plaats in Campus Sint-Andries, KU Leuven, Faculteit Letteren in Antwerpen, Sint-Andriesstraat 2 in Antwerpen.

Meer informatie en tickets via de VVOJ site. Tot € 100,- korting voor NVJ leden.