Webinar introductie Zoek Het Uit

woensdag 19 mei 2021, 14.00 - 15.00
Geef aan hoeveel deelnemers je wilt inschrijven.
Prijs:€ 0,00 

De leergang Zoek Het Uit – leidinggeven aan journalistiek onderzoek krijgt een tweede editie in het najaar van 2021. In een gratis webinar op woensdag 19 mei om 14 uur kunnen belangstellende 'redactiechefs' en hun werkgevers vooraf een indruk krijgen van wat de trainingscyclus biedt.

Deze online masterclass heeft als hoofdthema: succesvolle externe samenwerking tussen redacties. Hoofdgasten zijn de gelauwerde onderzoeksjournalisten Jeroen Trommelen en Pieter Klein. Beiden hebben ervaring met het leiden van journalistiek onderzoek. Trommelen als  hoofdredacteur (tot 1 september) van onafhankelijk platform Investico, dat onderzoek doet voor De Groene Amsterdammer, Argos, EenVandaag, Pointer, Nieuwsuur en andere titels. Klein (RTL Nieuws) onthulde samen met Jan Kleinnijenhuis (Trouw) — samen Journalisten van het Jaar 20219— de toeslagenaffaire en was eerder adjunct-hoofdredacteur van zijn redactie.

Gastheer is onderzoeksjournalist Harm Ede Botje, sinds 1 februari bij NU.nl, voorheen bij Vrij Nederland.

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft de organisatoren NVJ Academy en VVOJ opnieuw subsidie verleend voor de tweede editie van Zoek Het Uit. Dat maakt een laagdrempelig tarief voor deelnemers mogelijk. De zes leergangdagen met vooraanstaande trainers zijn gepland in de maanden september, oktober, november.

Naar homepage Zoek het uit - Leidinggeven aan journalistiek onderzoek

Contact

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving