Webinar Roelof Bosma

woensdag 19 juni 2024, 20.00 - 21.00

Klik hier om mee te doen met het gratis webinar met Zembla-eindredacteur Roelof Bosma.

Hoe verricht je gedegen journalistiek onderzoek, pareer je juridische aanvallen en leid je ook nog de redactie van Zembla? Vraag het de Journalist van het Jaar Roelof Bosma tijdens het webinar op 19 juni.

Vorige week werd duidelijk dat het BNNVARA-programma Zembla zich rechtmatig kritisch heeft uitgelaten over het gesteente granuliet en de verwerking ervan door het bedrijf Graniet Import Benelux (GIB). Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald, nadat BNNVARA in hoger beroep was gegaan tegen een eerdere uitspraak.

"Het is al moeilijk om deskundigen voor de camera te krijgen, en zonder deze uitspraak zou dat helemaal onmogelijk worden. Deze zaak bewijst dat je met feiten en een zorgvuldige aanpak nog kunt winnen tegenover een grote macht. De rechters hebben alle feiten op een rijtje gezet. En al die feiten staan aan onze kant”, reageerde Bosma op de uitspraak.

Dit langlopende conflict is een goed voorbeeld van de juridische tegenslag die je als onderzoeksjournalist kunt ervaren. Bosma zal je in dit webinar tips kunnen geven over hoe je met dit soort situaties om moet gaan.

Daarnaast vertelt hij over zijn eerdere onderzoeken, die hem dit jaar ook de titel Journalist van het Jaar bezorgde en legt hij uit hoe je als eindredacteur van Zembla succesvol een onderzoeksredactie leidt.

Maar nog belangrijker: jij kunt Roelof je eigen vragen stellen tijdens dit webinar!

Host is Chris Helt - hoofdredacteur van Villamedia.

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy