Workshop: Hoe krijg je wat je verdient?

Meld je (gratis) aan voor deze workshop

 

Wanneer:

Woensdag 12 oktober 2022
Inloop vanaf 17:30 (pak alvast een drankje)
Programma: 18:00 - 20:00
Borrel vanaf 20:00 (het eerste drankje is van ons)

Waar:

Mediamatic
Dijksgracht 6
1019 BS Amsterdam
zaal: Sluisdeurenloods

Mediamatic is heel makkelijk te bereiken te voet vanaf CS Amsterdam met de fiets en ook per auto.

Kijk voor details: Routebeschrijving Mediamatic - Mediamatic


De Werkcode legt een bodem in de markt: je verdient bij DPG als freelancer minstens 30 euro per uur. Die 30 euro is afgesproken als minimumtarief.
Daarnaast staat in de Werkcode een richtlijn waarmee jij een eerlijk tarief kunt bepalen: je tarief zou minimaal 167% van het cao-loon moeten zijn.

Hoe zorg je ervoor dat je dat tarief ook echt kunt uitonderhandelen? Dus dat je niet blijft steken op of net boven het minimum, maar dat je betaald krijgt voor je kennis en ervaring en de zwaarte van je opdracht?
En niet alleen als je een uurbedrag hebt, maar dat je dit ook kunt vertalen in je tarief per woord of teken? Daar gaan we leden bij helpen in deze workshop.

Worstel jij met een koppige chef of hoofdredacteur, dan is 12 oktober hét moment om jezelf te versterken. En wie weet vind je tijdens de workshop collega-freelancers met wie je ervaringen kunt uitwisselen en samen kunt optrekken.

Sprekers

Sophie van Gool is econoom, presentator van de podcast ‘I’m Speaking’, columnist voor het FD en schreef het boek ‘Waarom vrouwen minder verdienen en wat we eraan kunnen doen’. Ze geeft met haar bedrijf Salaristijger training en coaching in onderhandelvaardigheden en is dé expert op het gebied van onderhandelen voor freelancers in de media.

Petra Oudhoff is jurist bij de NVJ en gespecialiseerd in arbeidsrecht en de positie van freelancers op de arbeidsmarkt. Zij legt uit hoe je de Werkcode DPG moet lezen en begrijpen. Aan bod komt inschaling van de meest voorkomende functies binnen de journalistiek,  de minimum tarieven en waarom het goed is om de cao uitgeverijbedrijf (UB) te begrijpen in de relatie tot de Werkcode.  Ook legt ze uit hoe je via deze kennis tot een goed tarief voor jezelf kan komen en je voordeel kan doen met de Werkcode DPG.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Dit event is gratis en bedoeld voor NVJ-leden die als zelfstandige werken voor DPG-titels. De Werkcode, als richtlijn voor onderhandelen & verkrijgen van het tarief dat je wilt, is de rode draad van de bijeenkomst. We sluiten af met een borrel om ervaringen en kennis over tarieven te delen.
De bijeenkomst start om 18.00 uur – inloop vanaf 17.30 uur. We zorgen voor een snack zodat je iets in je maag hebt tijdens deze meet-up. Wil je echt eten, dan raden we je aan van tevoren of na de sessie te bestellen bij de locatie.

Ben je nog geen lid NVJ-lid, maar wil je de bijeenkomst toch bijwonen, dan kun je voor 12 oktober lid worden. Dat kan al vanaf 17 euro per maand. Bovendien is het lidmaatschap fiscaal aftrekbaar.

Freelancer in de Media: word lid van de NVJ! Alleen zo kunnen wij blijven staan voor een sterke journalistiek.

NVJ Ledenservice

Bel ons op 020-303 97 00

(ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)