Workshop Jaarrekening lezen

dinsdag 20 november 2018, 09.00 - 15.00

De cijfers verklaard: van Ebitda tot negatief eigen vermogen

De Masterclasses Financiële Journalistiek organiseren op dinsdag 20 november een workshop jaarrekening lezen (basiscursus) voor journalisten. Op deze workshop behandelen we balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht van bedrijven. De accountants van KPMG en Deloitte helpen je met theorie en praktische oefeningen greep te krijgen op de (half)jaarlijkse cijfers. Doel van de cursus is dat je vertrouwder raakt met de cijfers en de juiste vragen kunt stellen.

De workshop is bedoeld voor journalisten die geregeld moeten berichten over jaarrekeningen en die beter willen begrijpen. (Financieel) Journalisten die hun kennis willen opfrissen zijn ook welkom. Na deze workshop moet je in staat zijn makkelijker je eigen verhaal uit de cijfers te destilleren, waardoor je minder afhankelijk wordt van voorlichter en persbericht.

De workshop wordt gegeven door Fred Versteeg van KPMG en Corné Kimenai van Deloitte. Deelname kost 65 euro (excl.btw). De workshop is van 9 tot 15 uur bij KPMG in Amstelveen. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Inschrijven kan via www.financielejournalistiek.nl

Voor meer informatie: André de Vos, 030 – 294 00 01.

Contact NVJ Academy

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving