Belastingaangifteservice

De Freelancersadviesdienst van de NVJ biedt net als vorige jaren een belasting-aangifteservice aan voor haar leden. De service is bedoeld voor ZZP-ers, niet voor mensen die vanuit een BV, Vof of maatschap werken.

Vanaf maart 2022 zullen belastingadviseurs Marina Clausing en Agnes Reeling beschikbaar zijn, om de aangifte 2021 te verzorgen. 

De kosten zijn 155 euro per afspraak  tenzij er meer tijd nodig is dan de afspraaktijd van anderhalf uur. De extra tijd zal tegen het tarief van 90 euro per uur in rekening worden gebracht. De tarieven zijn inclusief 21% btw.  

Marina Clausing doet de aangifte voor haar bestaande klanten. Agnes Reeling neemt ook nieuwe klanten aan. De afspraken verlopen veelal telefonisch. Marina Clausing ontvangt ook op haar kantoor in Amsterdam. U maakt een afspraak met een van de twee consulenten online in enkele stappen via een speciale website (zie onder aan de pagina). Ook wijzigingen in uw afspraak brengt u daar aan. 

Voorbereiding

Om de aangifte goed te laten verlopen is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt.

Na de afspraak ontvangt u een bevestiging waarin uitgebreid wordt toegelicht wanneer, hoe en wat er aangeleverd dient te worden.

Uitstelregeling

Voor alle leden die zich aanmelden zal uitstel aangevraagd worden via de regeling voor belastingconsulenten. Bij deze uitstelregeling wordt geen bevestiging aan de belastingplichtige zelf gestuurd, maar pas in mei of juni aan de belastingconsulent.

Duur van de afspraak

Normaliter is een afspraak van anderhalf uur voldoende voor een aangifte inclusief de aangifte van de fiscale partner.  Wanneer er meer tijd nodig is wordt dat in rekening gebracht.

Overige informatie

De aangifteservice is het hele jaar beschikbaar, het uitstel loopt tot 1 mei van 2023.

Wie gebruik maakt van de aangifteservice kan ook voor verdere vragen en advies terecht bij de belastingconsulent, hiervoor wordt het tarief van € 90,- per uur incl. btw gehanteerd.

Afspraak maken

Via onderstaande linkjes kunt u een afspraak maken. Eerst dient u een account aan te maken, daarna kunt u kiezen uit een lijst met mogelijkheden. Let op. Bij Marina Clausing dient u te kiezen uit een afspraak op haar kantoor in Amsterdam of telefonisch.

In de kalender is zichtbaar wanneer welk soort afspraak beschikbaar is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met vereniging@nvj.nl.  

NVJ Ledenservice

Bel ons op 020-303 97 00

(ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)

Zelfstandigenspreekuur

Aan welke eisen moet je administratie voldoen? Wat zijn de vuistregels om tot een wenselijk tarief te komen? Krijg je vergoeding voor het doorplaatsen van teksten en foto's? NVJ-leden kunnen gratis gebruik maken van het zelfstandigenspreekuur.

Meer info