Columns

DuPho nieuwe beroepsvereniging voor fotografen

DutchPhotographers, roepnaam DuPhoMaandag, is de naam van de nieuwe beroepsvereniging voor professioneel werkende fotografen in Nederland. Maandag 24 november verandert de FotografenFederatie formeel in DutchPhotographers.  Daarmee komt er een einde aan de versnippering die de fotografie kenmerkte. Historisch verklaarbaar maar absoluut niet meer passend in deze tijd waarin digitalisering het vak en het beroepsveld grondig veranderde.

20 november 2014
Lees meer

Democratie en goed bestuur

Alle leden van de NVJ, dus ook de NVF'ers, kregen vorige week de uitnodiging om hun mening te geven over twee zaken die essentieel zijn voor het functioneren van onze vereniging. Dat zijn de samenstelling van het bestuur en de wijze waarop de invloed van de leden wordt georganiseerd. Lees meer over Democratie en goed bestuur

5 juni 2014

Regionale fotojournalisten

Als hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant mocht ik regelmatig opdraven om te vertellen over de krant. Zo heb ik menig bijeenkomst van plattelandsvrouwen,  dorpsverenigingen en wat al niet kunnen opluisteren. Prachtig, zulke directe contacten met lezers en lezeressen. En bijzonder veel plezier beleefde ik vaak  aan wat ik dan over de foto's in de krant te horen kreeg.
  Lees meer over Regionale fotojournalisten

13 januari 2014

Verfijn resultaten

Auteur