Drie gratis video tutorials over pensioen, aov en broodfonds

Wil je je als zelfstandige verdiepen in verzekeringen en pensioen? Bekijk dan onze drie gratis tutorials over pensioen, aov en broodfonds.

Zzp en Pensioen

Maak kennis met voorbeelden van collectieve pensioenregelingen. Leer hoe je je pensioen kunt opbouwen als jonge starter of als oudere zelfstandige en verdiep je in de vraag hoeveel je straks nodig hebt. Vergelijk ook de andere opties die er zijn, zoals lijfrenteverzekeringen of banksparen en de mogelijkheid voor mensen die overstappen van loondienst naar werken als zelfstandige. 

Zzp en aov

De meeste verzekeraars bieden verzekeringen voor zelfstandigen aan, zodat de financiele gevolgen voor arbeidsongeschiktheid gedekt zijn. Ontdek wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, de verplichte aov en de afgesproken soorten uitkeringsbedragen.

Zzp’ er en broodfonds

Een broodfonds is een alternatief voor een aov. Wie langdurig ziek is krijgt van de anderen uit zijn eigen broodfonds tot maximaal 24 maanden schenkingen om van te leven. Ontdek wat de inlegbedragen zijn, de wachttijd en wat het maandelijks schenkingsniveau is. Maak ook kennis met het ondernemersnetwerk Sharepeople en vergelijk de voor- en nadelen ten opzichte van het broodfonds. 
 

Ontvang tweewekelijks het laatste cursusaanbod van de NVJ Academy

* verplicht

Word lid van de NVJ

  • Juridische hulp bij werkgerelateerde kwesties
  • Tot 50% korting bij de NVJ Academy
  • NVJ Perskaart aanvragen

Wanneer je nu lid wordt ontvang je gratis het boekje Recht & Journalistiek.

Word lid