Extra informatie over je lidmaatschap

  • De aan de NVJ betaalde contributie is fiscaal aftrekbaar. Een opgave van je bijdrage ontvang je van ons begin november. Als je in vaste dienst bent, lever je de opgave in bij je werkgever.
  • Als NVJ Compleetlid heb je gedurende de eerste drie maanden van het lidmaatschap recht op maximaal één uur juridisch advies. Daarna heb je recht op rechtsbijstand, inclusief uitgebreid juridisch advies.
  • Als Basislid heb je gedurende de eerste drie maanden van het lidmaatschap recht op maximaal één uur juridisch advies. Totaal heb je recht op drie uur juridisch advies per jaar.
  • Bij het aanvragen van een perskaart toetsen we of je aan de voorwaarden voldoet. Als dat in orde is, ontvang je je perskaart binnen enkele dagen. Mocht je echt dringend een perskaart nodig hebben, bel dan even met de ledenadministratie (020-3039700).
  • Het lidmaatschap van de NVJ ga je aan voor minimaal één jaar. Na het eerste jaar geldt een opzegtermijn van één kalendermaand. Een NVJ Compleet lidmaatschap kan tijdens het eerste jaar niet worden veranderd naar een Basislidmaatschap.
  • Het noodnummer is bedoeld voor calamiteiten en situaties die om noodadvies vragen in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan (ernstige) verwondingen, bedreigingen of als je tijdens je werk opgepakt wordt. Heeft jouw vraag geen spoed? Bel ons dan de eerstvolgende werkdag via onze reguliere nummer 020-3039700.

Ga voor meer informatie het NVJ lidmaatschap naar de Veelgestelde vragen.