Sprekers

Maak kennis met de sprekers van #fvdj23! We hebben een geweldige line-up voor je, met topjournalisten zoals Pulitzer Prize-winnaar Christiaan Triebert en FTM-hoofdredacteur Eric Smit. Ontdek hier alles over onze inspirerende sprekers.

Wil je er zeker van zijn dat je het Festival niet mist? Scoor hier je ticket!

Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt is een Nederlandse politicus en voormalig CDA-lid. Hij is sinds 2003 actief als Tweede Kamer-lid, bekend door zijn rol in de toeslagenaffaire en partijloos sinds 2021.
lees meer

Sharid Alles-Uppelschoten

Sharid Alles-Uppelschoten is een ervaren radiopresentator, voormalig zendermanager NPO 3FM, kinderboekenschrijver, oprichter Alles in de Media en zelfstandig eindredacteur/podcastmaker.
lees meer

Aicha Marghadi

Aïcha Marghadi is een Nederlandse nieuwslezeres en sportpresentatrice met Marokkaanse achtergrond, voormalig NOS Sport-lid en huidig freelance presentatrice en communicatieadviseur.
lees meer

Eric Smit

Eric Smit is een Nederlandse journalist en de medeoprichter en hoofdredacteur van Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek. Hij is geboren in Amsterdam op 28 februari 1967 en heeft een achtergrond in de economie en de financiële sector.
lees meer

Pieter Klok

Pieter Klok is sinds 2019 hoofdredacteur van de Volkskrant. Met een diverse academische achtergrond, heeft hij zich ontwikkeld in de journalistiek en is hij mede-auteur van het boek 'Bonus!'.
lees meer

Charisa Chotoe

Charisa Chotoe is een Nederlandse journalist en presentator, ze presenteert 'Electric Avenue' voor KRO/NCRV en is gespecialiseerd in media, politiek en cultuur.
lees meer

Remy Gieling

Remy Gieling is expert op het gebied van Artificial Intelligence, voormalig hoofdredacteur van Sprout, auteur en host van de podcast 'De groeimakers'.
lees meer

Carmen Fernald

Carmen Fernald is hoofdredacteur Levensbeschouwing en Caribisch Netwerk bij de NTR en adviseert de NPO op het terrein van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.
lees meer