Filmen met je smartphone

De camera in je smartphone of tablet is van zo’n kwaliteit dat je er professioneel uitziende video-opnames mee kunt maken. Handig bijvoorbeeld voor de journalist om tijdens een nieuwsgebeurtenis wat opnames te maken die direct geplaatst kunnen worden. Of voor de communicatie-afdeling om kort verslag te doen van een event. Maar de apparatuur is één ding. Bruikbare opnames maken is een tweede.

Inhoud van de training

In de introductietraining “Filmen met je smartphone of tablet” wordt de beginselen van het filmen uitgelegd. Wat zijn de basisregels voor een goede opname en welke opnames heb je nodig om een verhaal in beeld te kunnen vertellen? En hoe zorg je er voor dat je video ook direct geplaatst wordt? Bijvoorbeeld op Facebook, Twitter of YouTube. Tijdens de training wordt aan de hand van voorbeelden en praktijkoefeningen duidelijk gemaakt hoe je je smartphone moet hanteren. Na afloop ben je in staat om betere opnames te maken, een verhaal te vertellen en dit te plaatsen.

Docent: Peter Brinkman

De cursus staat onder leiding van Peter Brinkman, een ervaren programmamaker, eindredacteur videojournalist en trainer voor onder andere diverse omroepen, dagbladen, online mediaplatforms en communicatie-afdelingen. Met zijn bedrijf Karakter.tv geeft hij trainingen bij onder andere RTL nieuws, Omroep West, ANP, Dagblad Trouw, Wereldomroep, NVJ, Ministerie van Algemene Zaken, Koninklijk Huis, Reformatorisch Dagblad, RNTV en Dagblad de Limburger.

Duur

1 dag (2 dagdelen)

Aantal deelnemers

Maximaal 10 deelnemers, zo krijgt iedereen voldoende aandacht.

Kosten

  • De prijs van deze incompany cursus is op aanvraag en exclusief reiskosten € 0,30 per km en parkeerkosten (lokaal tarief).
  • De NVJ Academy staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daardoor vrijgesteld van BTW.
  • Om de gewenste leerdoelen te halen houdt de docent van tevoren een intakegesprek met één of meerdere contactpersonen. Als daaruit blijkt dat er aanpassingen nodig zijn van het basisprogramma wordt er een meerprijs in rekening gebracht.

Nodige voorzieningen

  • Smartphone of tablet met film mogelijkheid per deelnemer
  • WiFi
  • Laptop/computer per deelnemer