Fiorella Opromolla

Fiorella Opromolla is 25 jaar en freelance journalist. Afgelopen zomer heeft ze de master journalistiek afgerond en op dit moment werkt ze onder andere bij de NOS en Het Parool. 

Motivatie kandidaatstelling

Als bestuurslid bij ViP zou ik jonge journalisten graag willen begeleiden bij het starten als freelancer. Daar komt een hoop bij kijken en het is fijn als daar de handvatten voor zijn die een goede kickstart van je carrière vergemakkelijken. Denk daarbij aan het opzetten van een eigen onderneming, administratie, opdrachtgevers werven en onderhandelen over voorwaarden en tarieven.

Ik wens iedereen een goede start toe en het is mooi als we elkaar kunnen helpen. Dat zou ik willen doen door evenementen te organiseren met relevante sprekers en online informatie te delen via de ViP-website. Daarnaast zou ik mij, net als het vorige ViP-bestuur, graag willen inzetten voor diversiteit binnen de journalistiek. Ik vind het belangrijk dat ook jongeren met een niet-Nederlandse achtergrond aan de slag gaan binnen onze sector, want ook hun invalshoeken zijn relevant. Ik zou actief met hen in gesprek willen gaan, en tegelijkertijd bij de bron willen beginnen door bijvoorbeeld opleidingen (journalistiek) te benaderen en met hen mee te denken over hoe meer diversiteit kan worden gecreëerd.

Social