Fleur Damen

 

Vertegenwoordiger beleidsteam Werkvoorwaarden, ledengroep Vers in de Pers

Naam:

Fleur Damen, 26

Huidige werkstatus:

Verslaggever Volkskrant (heb ook eenmanszaakje, heel af en toe freelance)

Lid NVJ sinds:

2020

Motivatie


1.    Wat is je motivatie voor een functie in het beleidsteam Werkvoorwaarden?

Ik vind het belangrijk dat jongere/beginnende journalisten werkvoorwaarden krijgen die in verhouding staan met hun capaciteiten en met bijv. de situatie op de woningmarkt.

2.    Waarin wil je de NVJ sterker maken en welke ambities heb je als bestuurslid voor het beleidsteam Werkvoorwaarden?

Ik denk dat ik waardevol kan zijn door mee te denken en mijn ervaringen als jonge journalist te delen, bijv. waar het gaat om (salaris-)onderhandelingen, stages, en diversiteit op de werkvloer.

3.    Welke (bestuurs)ervaring neem je mee die een waardevolle bijdrage kan zijn voor het beleidsteam Werkvoorwaarden?

Ik heb werkervaring bij zowel de publieke omroep en de krant, alsook als freelance journalist. Daardoor weet ik wat de uitdagingen zijn voor jonge journalisten waar het gaat om het onderhandelen en praten over werkvoorwaarden. Daarnaast heb ik geen journalistieke opleiding. Ik weet dus ook wat erbij komt kijken als jonge mensen zonder journalistieke opleiding het werkveld willen betreden (bijv. wat betreft stages).

4.    In de beleidsteams is het van belang dat kandidaten onafhankelijk kunnen opereren. Kan je dat op basis van je CV waarmaken?

Ja, ik ben geen lid van een politieke partij en spreek me zelden politiek uit, al helemaal niet op een manier die het werk in het beleidsteam zou kunnen schaden.