Geef je journalistieke carrière een boost met het gratis studentlidmaatschap

Als aanstaand journalist is het superhandig om bij een club te horen die echt oog heeft voor jou en je medestudenten. Een club die je laat meepraten over jouw toekomst. Waar je terecht kunt met je vragen. En waar je aan leuke laagdrempelige activiteiten kunt deelnemen.

Vers in de Pers is de jongerensectie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, waar je als student journalistiek gratis lid van kunt worden.

Altijd op de hoogte met Villamedia

Alle interessante ontwikkelingen in de journalistiek lees je terug in Villamedia Magazine. Het tijdschrift boordevol interviews, foto’s en achtergrondverhalen valt tien keer per jaar op je deurmat. Zo blijf je altijd bij. Daarnaast krijg je als lid toegang tot de online Vacaturebank, Stages en Opdrachten van Villamedia. Zo zit je altijd op de eerste rij als het gaat om de beste stageplekken, toffe banen en freelance-opdrachten.

Open deuren met je studentenperskaart

Met de studentenperskaart kun jij jezelf identificeren als journalist. Hartstikke handig als je een congres of festival wil verslaan of toegang wil krijgen tot een persconferentie of perstribune. Zo blijft er voor jou geen deur meer gesloten.

Ontmoet journalistiek Nederland

Misschien heb je weleens van het jaarlijkse Festival van de Journalistiek gehoord of een van de andere evenementen die de NVJ organiseert. Altijd volle bak, memorabele discussies en netwerken aan de bar. Hier ontmoet journalistiek Nederland elkaar en is menig talent gescout. Want naast het bezoeken van debatten en workshops kun je zomaar je toekomstige collega’s of werkgever tegen het lijf lopen.

Geef je carrière een boost

Door een cursus of training te volgen geef je je journalistieke carrière een extra zet. De NVJ Academy heeft een verscheidenheid aan cursussen waardoor er altijd iets tussen zit waar jij enthousiast van wordt. Zo kun je je verdiepen in onderzoeksjournalistiek of je specialiseren in datajournalistiek en infographics. Maar je kunt bij de Academy ook terecht voor alles wat met ondernemerschap te maken heeft. Als NVJ lid krijg je flinke kortingen op het aanbod van de NVJ Academy.

Steun de journalistiek

Vers in de Pers zet zich op allerlei manieren in voor jonge journalisten. Ze komen op voor startende journalisten die hun plek op de arbeidsmarkt verdienen. Ze streven naar een diverse samenstelling op redacties en in berichtgeving. En ze staan voor journalisten klaar die in de problemen komen of bedreigd worden.

Word jij ook gratis lid van de NVJ? Ga naar nvj.nl/studentlid.