Hoe maak je wereldproblematiek zichtbaar en houd je je zakelijk staande?

 

Werken in oorlogen en bij rampen, onafhankelijk blijven in complexe omgevingen én er een gezonde beroepspraktijk op na houden: fotojournalist en Zilveren Camerawinnaar Eddy van Wessel geeft aan de hand van zijn beelden samen met Olaf Koens een inkijk in het bewogen correspondentschap van een (foto)journalist in conflictgebieden. Nu er oorlog is in Oekraïne snakken redacties naar nieuws en beeld uit deze regio. Maar hoe interesseer je opdrachtgevers over wereldgebeurtenissen wanneer de aandacht hiervoor er niet is in Nederland? Neem je zelf het heft in handen of hoe pak je dat aan? Hoe zorg je dat je werk een podium krijgt en dat je zelf ook gezond terugkeert als je verslag legt tijdens een oorlog? Deze vragen en meer zullen in deze masterclass over werken in het buitenland bij conflicten en oorlogen aan bod komen.Werken in oorlogen en bij rampen, onafhankelijk blijven in complexe omgevingen én er een gezonde beroepspraktijk op na houden: fotojournalist en Zilveren Camerawinnaar Eddy van Wessel geeft aan de hand van zijn beelden samen met Olaf Koens een inkijk in het bewogen correspondentschap van een (foto)journalist in conflictgebieden. Nu er oorlog is in Oekraïne snakken redacties naar nieuws en beeld uit deze regio. Maar hoe interesseer je opdrachtgevers over wereldgebeurtenissen wanneer de aandacht hiervoor er niet is in Nederland? Neem je zelf het heft in handen of hoe pak je dat aan? Hoe zorg je dat je werk een podium krijgt en dat je zelf ook gezond terugkeert als je verslag legt tijdens een oorlog? Deze vragen en meer zullen in deze masterclass over werken in het buitenland bij conflicten en oorlogen aan bod komen.

 


Eddy van Wessel

Eddy van Wessel is een gevierd fotograaf, wiens prijswinnende werk is gericht op conflicten en hun langetermijngevolgen.

meer info

Olaf Koens

Schrijver en journalist Olaf Koens woont in Istanboel en trekt als correspondent voor RTL Nieuws dwars door het Midden-Oosten.

meer info