Ik wil een mentor

Heb je altijd al een ervaren mentor willen hebben die je helpt met je journalistieke project, vraag of carrière? Het NVJ Mentorenprogramma biedt een unieke kans om in contact te komen met een ervaren journalist die jou verder kan helpen en advies kan geven.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Kies hieronder een mentor die bij jou past.
  2. Stuur de mentor een mail met je situatie, vraag of project. Maak eventueel een (telefonische) afspraak.
  3. Klikt het? Dan kunnen jullie aan de slag! De mentor is beschikbaar voor maximaal drie sessies van één uur.

Het NVJ Mentorenprogramma brengt je in contact met ervaren journalisten die jouw carrière verder kunnen helpen. Als deelnemer krijg je kortdurende, praktische en vooral professionele ondersteuning op het gebied van vakinhoud, ontwikkeling en/of ondernemerschap. Hulp is het hele jaar door beschikbaar.

Dus loop je bijvoorbeeld vast in een project, heb je een levensvraag of wil je gewoon eens met een ervaren journalist sparren, kies hieronder een mentor die bij je past en stuur een mail!

Voorwaarden om mee te doen
 

Om mee te kunnen doen, zit je in het laatste jaar van je opleiding journalistiek, heb je de opleiding afgerond of werk je maximaal vijf jaar in een journalistieke omgeving. Daarnaast ben je NVJ-lid of als freelancer werkzaam in de media. In dat laatste geval hoef je geen lid te zijn. De mentor checkt voordat jullie beginnen even of je aan de voorwaarden voldoet.

Deze startende journalisten gingen jou voor
 

Kim Deen (Mentorenprogramma 2016)
Pål Jansen (Mentorenprogramma 2016)


De mentoren

Laura Postma

Stuur Laura een e-mail

Wil je diepravend theoretisch/academisch onderzoek doen naar een onderwerp binnen de journalistiek? Of wil je meer weten over buitenlandjournalistiek, het (freelance) correspondentschap of constructieve journalistiek? Dan help ik je graag op weg om die verdieping te vinden, of gewoon om te sparren over ‘het buitenland’; hoe je stereotypes overwint en hoe je nieuwe journalistieke vormen kan toepassen.

meer info

Karlijn Goossen

Stuur Karlijn een e-mail

Behoefte aan een kop goede koffie en professioneel klankbord? Laat dan zeker van je horen, graag bereid te bezien of ik je in een rol van mentor op pad kan helpen bij de ontwikkelbehoeften, professionele vraagstukken, of persoonlijke worsteling waarmee je bezig bent.

meer info

Judit Neurink

Stuur Judit een e-mail

Judit Neurink (1957) is journalist en auteur. Na jaren als Midden-Oostenredacteur voor Trouw woonde ze van 2008 tot 2019 in de Koerdische Regio van Irak, waar ze een mediacentrum opzette (en vijf jaar leidde) om Iraakse journalisten te trainen. De laatste jaren was ze daar als correspondent actief voor onder andere Trouw, De Standaard, Vrij Nederland, NOS, VRT en internationale media.

meer info

Peter Olsthoorn

Stuur Peter een e-mail

Peter Olsthoorn is freelance journalist en sinds 1978 werkzaam voor Nederlandse tijdschriften, alle landelijke dagbladen en enkele regionale kranten, publieke omroepen en vakuitgaven in binnen- en buitenland. Schreef boeken over Google, Facebook en privacy.

meer info

Bert Vuijsje

Stuur Bert een e-mail

Bert Vuijsje (1942) was 17 jaar lang praktijkdocent interview en reportage schrijven bij de UvA-masteropleiding journalistiek. Hij is ook nu nog bij de opleiding betrokken als journalistiek begeleider van studenten bij hun meesterproef (die de plaats inneemt van de masterscriptie). Voordien was hij onder meer adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant (1985-1996) en hoofdredacteur van HP/De Tijd (1996-2000). Daarnaast schrijft hij al zijn leven lang over jazzmuziek.

meer info

Rowan Blijd

Stuur Rowan een e-mail

'Ik ben programmamaker, ooit beginnen als blogger en YouTube. En inmiddels coördinator video bij Libelle en lid van het hoofdbestuur van de NVJ. Wil je meer weten over nieuwe media en hoe je community's bouwt d.m.v. storytelling? Dan kunnen wij misschien een keer sparren.'

meer info

Joost Ramaer

Joost Ramaer (1958) is freelance onderzoeksjournalist en een van de acht leden van SPIT, een coöperatie van onderzoeksjournalisten. De laatste drie jaar onderzoekt Joost vooral de voortgaande machtsconcentratie in de Nederlandse mediawereld. Momenteel publiceert hij iedere maand over dat onderwerp op Villamedia. Daarnaast heeft hij grotere onderzoeken lopen voor publicaties in Vrij Nederland en op het Vlaamse onderzoeksplatform Apache.

meer info

Hans Klis

Stuur Hans een e-mail

Ben je correspondent of wil je naar het buitenland, dan kan ik je helpen bij de uitdagingen en hordes die je tegenkomt
Brainstormsessies over carrièrepad, verhalen, reizen en producties in het buitenland.
Het helpen opbouwen van je netwerk om vooruit te komen in je carrière, of je nu een starter bent of op zoek naar nieuwe uitdagingen.

meer info

Het NVJ Mentorenprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door auteursrechtorganisatie LIRA.

  • Juridische hulp
  • Tot 50% korting bij de NVJ Academy
  • NVJ Perskaart
  • Villamedia Opdrachten, Vacatures en Magazine
Word lid