Incompany trainingen

Bij voldoende animo binnen een organisatie zijn alle NVJ Academy cursussen ook incompany te organiseren. Hieronder een overzicht van de meest gevraagde incompany trainingen. Bekijk hier het volledige cursusaanbod van alle trainingen die incompany mogelijk zijn.
Bel voor meer informatie 020-3039 739 of stuur een mail aan nvjacademy@nvj.nl

 

 

 

 

nvjacademylogo.png

Eindredactie

In deze training leer je de basis van eindredactie. Je leert hoe je teksten prikkelend kunt aanbieden door een goede kop te maken, maar bijvoorbeeld ook door een tekst in te korten. 
lees meer

Interviewen met durf

Deze training is gericht op schrijvers en journalisten die meer uit hun interviewgesprekken willen halen. De diepte in, de kern raken, om uiteindelijk een pakkend, scherp of ontroerend verhaal te kunnen schrijven.
lees meer

Journalistiek pitchen

In deze training leer je als redacteur om je journalistieke ideeën uit te werken tot een volwaardig voorstel. Je leert hoe je uit de geijkte patronen loskomt door eens voor een heel andere aanpak te kiezen van een verhaal. Én hoe je je eindredacteur of chef kunt overtuigen. 
lees meer

Onderzoeksjournalistiek

Onderzoeksjournalistieke vaardigheden worden steeds belangrijker voor journalisten, of ze nu in de verslaggeving werken of bureauredactie doen, sportjournalist zijn of voor een regionaal medium werken.
lees meer

PersVeilig op social

Deze training is bedoeld voor moderatoren die de social mediakanalen van hun media in de gaten houden en worden blootgesteld aan allerlei verwensingen, bedreigingen, etc. Niet persoonlijk, maar gericht op het bedrijf of op diegenen die in de post voorkomen.
lees meer

PersVeilig voor studenten

Deze workshop is bedoeld voor studenten journalistiek vanaf het tweede leerjaar. Na afloop van de workshop ben je toegerust om veilig reportages en opdrachten te maken en eventuele dreiging om te zetten naar een werkbare situatie. 
lees meer

Podcast maken

Steeds vaker wordt de podcast gebruikt om een journalistiek verhaal te vertellen of een extra dimensie te geven. De training bevat theorie, enkele praktijkvoorbeelden en de deelnemers gaan zelf oefenen met het maken van een podcast. Daarvoor wordt onder andere een format voor een radioprogramma geschreven. Andere onderwerpen zijn onder andere: inhoud, monteren en audiomateriaal verzamelen.
lees meer

Training Redactieraden

De NVJ Academy organiseert de Training Redactieraden over het nut en de bevoegdheden van redactieraden. Tijdens deze training wordt onder andere aandacht besteed aan de werkwijze van redactieraden, overleg met HRM en directie en de journalistieke onafhankelijkheid.
lees meer

Videojournalistiek

Videojournalistiek is niet meer weg te denken in het huidige medialandschap. Van journalisten wordt steeds vaker een multimediale aanpak vereist en communicatie-afdelingen hebben hun eigen camjo’s rondlopen. Tijdens de 4-daagse cursus Videojournalistiek krijgen de deelnemers les in het hanteren van de camera, verhaalopbouw en een introductie in videomontage door middel van het programma Final Cut Pro.
lees meer

Woo-en (de nieuwe Wob)

Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (afgekort: Woo) in werking getreden. Daarmee is haar voorganger, de Wet openbaarheid van bestuur, vervallen. Als journalist kan je de Woo benutten voor je journalistieke onderzoek. Met een Woo-verzoek vraag je namelijk om openbaarmaking van de overheidsinformatie die je voor je journalistieke onderzoek nodig hebt.
lees meer