Incompany trainingen

Bij voldoende animo binnen uw organisatie is het mogelijk onderstaande cursussen incompany te organiseren. Bel voor meer informatie 020-3039 739 of stuur een mail aan nvjacademy@nvj.nl.

 

 

 

 

nvjacademylogo.png

Training PersVeilig op social

Deze training is bedoeld voor moderatoren die de social mediakanalen van hun media in de gaten houden en worden blootgesteld aan allerlei verwensingen, bedreigingen, etc. Niet persoonlijk, maar gericht op het bedrijf of op diegenen die in de post voorkomen.
lees meer

Onderzoeksjournalistiek

Onderzoeksjournalistieke vaardigheden worden steeds belangrijker voor journalisten, of ze nu in de verslaggeving werken of bureauredactie doen, sportjournalist zijn of voor een regionaal medium werken.
lees meer

Eindredactie

In deze training leer je de basis van eindredactie. Je leert hoe je teksten prikkelend kunt aanbieden door een goede kop te maken, maar bijvoorbeeld ook door een tekst in te korten. 
lees meer

Zoek het uit | Leidinggeven aan journalistiek onderzoek

Eigen onderzoek, dat nieuwe onthullingen en onderscheidende achtergronden oplevert. Welke journalist wil dat niet? Intussen is vrijwel elke redactie méér gaan doen met minder mensen. Om bij die productiedruk eigen onderzoek te waarborgen en te versterken, zetten NVJ Academy en VVOJ samen een trainingsprogramma op: Zoek Het Uit.
lees meer

Reisveiligheid

Nieuw bij de NVJ Academy: Training Reisveiligheid. Want hoe meer je vooraf kunt doen hoe minder je ter plekke hoeft te doen en hoe kleiner de risico’s zijn. Alles wat van tevoren gedaan kan worden moet gedaan worden.
lees meer

Videojournalistiek

Videojournalistiek is niet meer weg te denken in het huidige medialandschap. Van journalisten wordt steeds vaker een multimediale aanpak vereist en communicatie-afdelingen hebben hun eigen camjo’s rondlopen. Tijdens de 4-daagse cursus Videojournalistiek krijgen de deelnemers les in het hanteren van de camera, verhaalopbouw en een introductie in videomontage door middel van het programma Final Cut Pro.
lees meer

Van idee naar tekst

Een training van 1,5 dag voor mediaprofessionals die op zoek zijn naar frisse, nieuwe invalshoeken voor hun teksten. Deelnemers krijgen hiervoor verschillende denk- en schrijftechnieken aangereikt, met als doel het schrijven van informatieve, verhalende of overtuigende teksten. Tevens wordt de eigen schrijfwijze en schrijfstijl onderzocht.
lees meer

Training Redactieraden

De NVJ Academy organiseert de Training Redactieraden over het nut en de bevoegdheden van redactieraden. Tijdens deze training wordt onder andere aandacht besteed aan de werkwijze van redactieraden, overleg met HRM en directie en de journalistieke onafhankelijkheid.
lees meer

Terrorisme en aanslagen

Tijdens de training Terrorisme en aanslagen gaan we in op hoe als media om te gaan met aanslagen in niet-conflictgebieden. We behandelen onder andere soorten aanslagen, plekken waar aanslagen kunnen plaatsvinden en hoe te handelen bij een aanslag, maar ook zonder een aanslag (bijvoorbeeld in het geval van de Damschreeuwer).
lees meer

Omgaan met agressie voor verslaggevers

Zowel de verslaggevers als cameramensen worden regelmatig geconfronteerd met agressief gedrag. Mensen willen niet gefilmd worden, willen geen indringers in hun buurt etc. Het vereist steeds meer van de medewerkers om hier effectief mee om te gaan. Vandaar deze training om medewerkers meer handvatten te bieden om hier beter mee om te gaan, en zo ook de persoonlijke” schade te beperken.
lees meer

Wegwijs in de WOB

In de training Wegwijs in de WOB zet Arthur Maandag de uitgangspunten van de WOB op een rij. Hij geeft verder tips, komt met praktijkvoorbeelden en waarschuwt voor valkuilen. De training is ook voor mensen zonder WOB-ervaring de moeite waard.
lees meer

LinkedIn Masterclass

LinkedIn is méér dan alleen een netwerkplatform op social media. Haal jij er al alles uit? Tijdens deze training leer je om op LinkedIn jezelf goed te profileren en het als marketingtool in te zetten. We gaan aan de slag met je profiel en laten we zien hoe je nieuwe opdrachten kunt binnenhalen. Door alle tips en trucs van de training toe te passen, pak je de voorsprong op de concurrent.
lees meer

Podcast maken

Steeds vaker wordt de podcast gebruikt om een journalistiek verhaal te vertellen of een extra dimensie te geven. De training bevat theorie, enkele praktijkvoorbeelden en de deelnemers gaan zelf oefenen met het maken van een podcast. Daarvoor wordt onder andere een format voor een radioprogramma geschreven. Andere onderwerpen zijn onder andere: inhoud, monteren en audiomateriaal verzamelen.
lees meer

Datajournalistiek voor beginners

Hoe snel is de brandweer eigenlijk in mijn gemeente? En op welke tijdstippen zijn ze regelmatig vertraagd? Zulke vragen kun je bij een woordvoerder neerleggen, maar met datajournalistiek heb je de vaardigheden om die gegevens zelf op te vragen, verwerken en visualiseren.
lees meer