Intervisie - Samen reflecteren, leren en groeien

Heb je vragen over je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback? Geef je dan op voor NVJ Intervisie. Met intervisie leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk.

In een groep van 6 à 7 mensen reflecteer je in vier sessies van ongeveer drie uur op een aantal ingebrachte cases. Dat doe je onder begeleiding van een coach. Vertrouwen en veiligheid staan daarbij voorop, zodat iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. Het geboden intervisie traject bestaat uit een kick-off meeting van 3 uur en vier sessies van 3 uur. Na afloop van de laatste sessie neemt de coach afscheid, en gaat de groep zelfstandig verder.

De vragen die aan bod kunnen komen zijn zeer divers: "Waarom vind ik onderhandelen zo moeilijk? Hoe komt het dat de verwachtingen van mij en mijn opdrachtgevers zo uit elkaar lopen? Hoe kan ik beter omgaan met deadlines en alle stress die daarbij komt kijken? Hoe verbeter ik de werk-privébalans?"

“Intervisie werkt heel prettig voor mij. Het geeft me nieuwe inzichten waar ik in mijn eentje niet opgekomen was. “

Waarom zijn deelnemers enthousiast?

  • Geeft inzicht in je eigen werksituatie, nieuwe handelingsperspectieven en oplossingen
  • Verhoogt je reflectieve vermogens en het verruimt je zelfkennis
  • Vergroot je mensenkennis en communicatieve vaardigheden
  • Werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend
  • Verstevigt vaardigheden zoals waardevrij luisteren en goede vragen stellen.

De kracht van intervisie zit hem in het leren in een groep, want juist door naar de ander te kijken leer je veel over jezelf. Je ervaart dat er meer mensen zijn die net als jij met bepaalde zaken worstelen. Intervisie is een rijke methode, die jou in staat stelt om zelfverzekerder in (kritieke) werksituaties te handelen.

Voor wie?

NVJ Intervisie wordt alle (foto)journalisten en auteurs aangeboden.

Proces inschrijven/intake

Vul hieronder je gegevens in om aan te melden.

Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt de coach contact met je op voor een gratis (telefonisch) intakegesprek. Daarna pas besluit jij zelf of je inderdaad deelneemt aan NVJ Intervisie. Vervolgens stelt de coach, op basis van de intakeformulieren en -gesprekken en in overleg met de deelnemers de groepen samen. Hij houdt daarbij rekening met je persoonlijke profiel en diversiteit. Tijdens de kick-off maak je kennis met de rest van je groepje, de methode en plannen jullie de rest van de bijeenkomsten.

Over intervisiecoach Aart Helder

Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers BNO). Aart Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden.

Investering

  • Niet-leden: € 480,- / Prijs 20% korting € 384,- / Prijs 30% korting € 336,- / Prijs ZZP50% € 240,-.
  • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ
  • Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar

Overige informatie

  • Bij de cursus zijn eventuele locatiekosten en koffie/thee/frisdrank inbegrepen
  • Maximaal 7 deelnemers per groep. 

Vragen?

Heb je vragen over NVJ Intervisie of wil je overleggen of intervisie op dit moment voor jou geschikt is, neem dan contact op met Aart Helder (info@aarthelder.nl).

Incompany

Binnen grote organisaties bestaat er de mogelijkheid om intervisie "incompany" (op locatie) te organiseren. Neem hiervoor contact met ons op via nvjacademy@nvj.nl of bel 020-3039 739.

 

nvjacademylogo.png


Contact NVJ Academy

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving


Zo ontvang je korting bij de NVJ Academy

Werk jij als zelfstandige in de media? Dan krijg je 50% korting op veel cursussen! Om gebruik te kunnen maken van de ZZP-korting maak je een account aan in MijnNVJ. Hierin geef je aan dat je als zelfstandige in de media werkt. Lees hier hoe je dat doet.