Judit Neurink

Judit Neurink (1957) is journalist en auteur. Na jaren als Midden-Oostenredacteur voor Trouw woonde ze van 2008 tot 2019 in de Koerdische Regio van Irak, waar ze een mediacentrum opzette (en vijf jaar leidde) om Iraakse journalisten te trainen. De laatste jaren was ze daar als correspondent actief voor onder andere Trouw, De Standaard, Vrij Nederland, NOS, VRT en internationale media.

Momenteel bericht ze vooral over Irak vanuit Athene, voor Nederlandse en Belgische media en internationale websites.

Ze schreef acht boeken, die alle een relatie hebben met het Midden-Oosten, waaronder drie over de islamitische terreurgroep ISIS. Begin 2020 verscheen haar jongste boek over haar vijftien jaar verslaggeving over Irak: Geweld is nooit ver weg. De meeste van haar boeken zijn vertaald in het Engels, een aantal ook in het Koerdisch, Arabisch en Farsi.

Waarom mentoren?

Het lijkt me fijn om de kennis die ik in mijn redelijk lange journalistieke carrière heb opgedaan met een jongere generatie te delen. Uit ervaring – tijdens mijn vele workshops in Irak – weet ik dat ik er vrij goed in ben en ik zou het fijn vinden om die ervaring nog eens te gebruiken. En dan niet door les te geven, maar door te proberen mijn collega’s met adviezen weer een stapje verder te helpen.

Stuur Judit een e-mail (juditneurink@gmail.com)
Connect met Judit op LinkedIn
Volg Judit op Twitter

Foto: Rob Huibers