Juridisch advies en rechtsbijstand


De juridische hulp van de NVJ is voor veel leden een reden om lid te worden. Onze juristen snappen hoe de journalistiek werkt. Zowel werknemers als freelancers kunnen bij ons terecht. De juridische afdeling heeft ruime ervaring op het gebied van arbeidsrecht, auteursrecht, contractenrecht en principiële zaken op het gebied van persvrijheid. 

Van arbeidsconflict tot incassozaak

Als lid kun je (onder voorwaarden) gratis gebruikmaken van onze rechtshulp. Dat scheelt je zomaar 200 euro per uur. Je kunt bij ons team van advocaten en juristen terecht voor juridische adviesvragen en procesbijstand. Of het nu gaat over een arbeidsconflict, reorganisatie, ontslag, incassozaak, schending van het auteursrecht, of problemen bij Wob-verzoeken. En natuurlijk ook als je gehinderd wordt bij het uitoefenen van  je persvrijheid.
Het hoeft het niet altijd te gaan over ernstige juridische problemen, je kunt ons bijvoorbeeld ook bellen voor de controle van een contract of arbeidsovereenkomst. Als het onverhoopt tot een juridische procedure komt, staan we je bij in je zaak. 

Persoonlijk contact met onze juristen

De juridische afdeling van de NVJ gaat met haar persoonlijke aanpak en specialistische kennis een stap verder dan de meeste rechtsbijstandsverleners. Als cliënt heb je een laagdrempelig contact met een vaste jurist of advocaat die gespecialiseerd is in jouw type zaak en die je verder begeleidt gedurende het traject. Onze juridische afdeling is niet gebonden aan jaarlijkse targets, waardoor we ons maximaal kunnen inzetten voor het beste resultaat. Zaken die zich hiervoor lenen kunnen we tot de hoogste instantie uitprocederen door de mogelijkheid onze eigen advocaten in te zetten. 
Uit ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek blijkt keer op keer dat deze werkwijze erg wordt gewaardeerd door onze leden!

En dit krijg je ook voor je lidmaatschap

  • Gratis juridisch advies en rechtsbijstand
  • Gratis salarisadvies, zelfstandigen- en tariefadvies
  • Gratis NVJ-Perskaart bij volledig lidmaatschap en ledenkorting Politieperskaart
  • (Gratis) toegang tot debatten en evenementen
  • 20 tot 50% korting op cursussen NVJ Academy
  • Toegang tot vacaturebank en marktplaats voor opdrachten
  • Villamedia Magazine en toegang tot alle artikelen op Villamedia.nl
  • Nieuwsbrieven NVJ, NVJ Academy, Villamedia

Kies en klik op het lidmaatschap dat bij jou past

ik ben freelancerik ben freelancer ik ben werknemerik ben werknemer ik ben studentik ben student