Rene Hendriks

 

Kandidaat beleidsteam Persvrijheid, ledengroep NVF en Beeldmakers

Naam:

Rene Hendriks, 55

Huidige werkstatus:

Zelfstandig ondernemer, fotojournalist

Lid NVJ sinds:

2010

Motivatie
 

Sinds 2006 ben ik actief als fotojournalist. Altijd als freelancer, als zelfstandig ondernemer.

In die hoedanigheid kom ik veel in contact met mensen op straat. Met politieagenten, met omstanders, met slachtoffers. Daardoor heb ik inmiddels een behoorlijke ervaring opgebouwd als het gaat om ’straatwerk’. De mooie kanten en de minder mooie kanten.

Binnen de politie eenheid Den Haag heb ik (zelfs voordat ik deel ging uitmaken van het NVF sectiebestuur) contact gezocht met de korpsleiding om de acceptatie van de politieperskaart te verbeteren. Samen met hen hebben we een verbeterprogramma opgezet, wat inmiddels zeer succesvol is gebleken. Sinds 2014 is er een enorme vooruitgang op dit vlak. Nu is het tijd om ook in andere delen van het land te gaan werken aan de acceptatie van de PPK.

En uiteraard wil ik me sterk maken voor prijzen. Fotojournalistiek moet een werkbaar inkomen opleveren, zodat het mogelijk is om voor dit beroep te kiezen en daarmee een gezin te onderhouden. Daarom wil ik mij ook afzetten tegen het verspreiden van beeld door politie, Rijkswaterstaat en gemeentes. In een land als het onze moet er onafhankelijke journalistiek mogelijk zijn; er moet ook worden gepubliceerd over zaken die de voorlichters van de politie of de gemeente misschien wat minder goed uitkomt.

Kandidaten beleidsteam Persvrijheid