Karlijn Goossen

Karlijn Goossen (1982) is journalist, docent en onderzoeker. Ze werkte als redacteur voor dagbladen en televisie. Ze verliet dertien jaar geleden de publieke omroep om te doceren aan de opleiding Journalistiek in Ede. In het voorjaar van 2022 keerde ze terug bij de NPO als adjunct-hoofdredacteur Mens & Cultuur (journalistiek en radio) bij de EO. Naast haar werk is Karlijn als freelance adviseur, onderzoeker, journalist en moderator betrokken bij onder meer de NVJ (lid Beleidsteam Vakontwikkeling), Fonds BJP (commissielid Beurs Expertisebevordering), Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (mentor SVDJ Accelerator), en Dutch Media Week (programmamaker Journalistiek).

Ze krijgt energie van het werken met (jonge) professionals en studenten, en zet zich graag in om hen te helpen zich te ontwikkelen als vakbekwame, innovatieve en betrokken journalisten en mediamakers. Haar werkstijl typeert ze als een hybride mix van journalistieke nieuwsgierigheid en engagement, een lerende en ontwikkelgerichte houding als docent, een open, kritische en reflectieve mindset als onderzoeker en een strategische, inclusieve en coachende werkwijze als leidinggevende.

Waarom mentoren?

Door mijn achtergrond als op het snijvlak van journalistiek en innovatie, leren en ontwikkelen in organisaties en hoger onderwijs, en media en inclusie breng ik een ontwikkelgerichte blikrichting en werkwijze mee als professional. Gesprekken voeren -scherpe vragen stellen, reflectie aanmoedigen en vooral goed luisteren- en meedenken met journalisten en mediamakers om te ondersteunen bij de vakinhoudelijke en persoonlijk ontwikkeling van collega’s (freelance of in vaste dienst, senior of junior).

Behoefte aan een kop goede koffie en professioneel klankbord? Laat dan zeker van je horen, graag bereid te bezien of ik je in een rol van mentor op pad kan helpen bij de ontwikkelbehoeften, professionele vraagstukken, of persoonlijke worsteling waarmee je bezig bent.

Stuur Karlijn een e-mail
Connect met Karlijn op LinkedIn
Bekijk Karlijn op Instagram

Foto: Elisabeth Lanz