Kim van der Meulen

Aangenaam, Kim van der Meulen (35). Ik schrijf als freelance journalist voor onder andere Het Parool, &C, Veronica Magazine, Cosmopolitan en Women’s Health. Mijn interesse ligt bij kunst, cultuur en media, maar human interest-verhalen en persoonlijke interviews schrijf ik net zo graag.

Hoe kom je aan klussen? Hoe schrijf je een goede pitch? Valt er over tarieven te onderhandelen? Moet je je specialiseren? Negen jaar geleden, toen ik voor mezelf begon met een diploma filmwetenschappen op zak, had ik graag een mentor gehad aan wie ik die vragen kon stellen. Met de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan – als schrijvend journalist, maar ook als eindredacteur en coördinator van weekendkaternen bij Het Parool – hoop ik andere (beginnend) freelance journalisten op weg te helpen.

Ik kan je helpen met pitchen, teksten structureren, opdrachtgevers werven, een netwerk opbouwen, onderhandelen en jezelf profileren. Overweeg je eindredactie te gaan doen? Ook daarbij kan ik je helpen.