Kosten, fiscus & opleidingspotjes

Een financiële buitenkans, deze eerste editie van Zoek Het Uit – leidinggeven aan journalistiek onderzoek.

Deelnemers die kiezen voor de complete leergang nemen deel aan een aantal exclusieve onderdelen, zoals de managementtraining (drie dagdelen plus intervisie), een masterclass en een uitgebreidere versie van de Line-by-line methode. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is het aantal deelnemers hieraan maximaal vijftien. Dankzij steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek kost dat deze executive leergang van zes en een halve dag de deelnemer niet
€ 1.950 maar slechts € 487,50.

Een aantal modules is ook afzonderlijk te volgen. Deelname kost dan € 50 per dagdeel of € 100 per dag of module van twee afzonderlijke dagdelen. (Voor alle duidelijkheid: zonder de steun van het Stimuleringsfonds zou dat € 200 per dagdeel of € 400 per dag zijn.)

Voor journalisten in loondienst hebben hun werkgevers – uitgevers, omroepen of andere mediabedrijven – vaak opleidingsbudgetten beschikbaar, die persoonlijk te besteden zijn. Onderzoek welk mogelijkheden jouw werk- of opdrachtgever biedt voor een bijdrage of volledige betaling van jouw deelname aan Zoek Het Uit.

De kosten van de executive leergang en de losse modules zijn vrij van btw en fiscaal aftrekbaar.