KVK vestigingsadres NVJ gebruiken

De NVJ biedt haar leden, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om gebruik te maken van haar adres als vestigingsadres voor de KVK. Op deze pagina lees je welke voorwaarden worden gehanteerd en hoe je de wijziging in gang kunt zetten.

Ben je nog geen lid?

De voorwaarden die de NVJ hanteert zijn erop gericht om deze regeling exclusief aan te bieden aan leden van de NVJ die aantoonbaar als professioneel journalist werkzaam zijn.

De voorwaarden zijn:

  1. Lidmaatschap bij de NVJ.
  2. Je woonadres is reeds afgeschermd conform artikel 51 lid 3 Handelsregisterbesluit.
  3. Lid beschikt over postbus.
  4. Je hebt of voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een NVJ perskaart en/of Politieperskaart, deze zijn dat de aanvrager werkzaam is als journalist met een arbeidsovereenkomst voor 16 uur/week of meer, of de aanvrager is werkzaam als zelfstandig journalist en kan aantonen dat hij/zij op jaarbasis 75% van het minimumloon aan inkomen (omzet) uit journalistieke werkzaamheden haalt en het grootste gedeelte van zijn tijd aan journalistieke werkzaamheden besteed.
  5. De overeenkomst eindigt onmiddellijk als je je lidmaatschap opzegt of onderneming beëindigd.

Procedure:

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden, dan kun je de aanvraag indienen om je vestigingsadres te wijzigen naar het NVJ adres en volgen er drie stappen:

  1. Opstellen van een overeenkomst tussen jou en de NVJ waarin we overeenkomen welke onderneming op het adres van de NVJ gevestigd mag worden.
  2. Toestemmingsverklaring van de NVJ waarin de NVJ verklaart dat je toestemming hebt om je onderneming op het adres van de NVJ te vestigen.
  3. Wijziging van adres bij Kamer van Koophandel door laten voeren.

Je kunt de procedure in gang zetten door het onderstaande formulier volledig in te vullen. Op basis van deze gegevens wordt de aanvraag beoordeeld en de overeenkomst opgesteld.

Tip! Log in via MijnNVJ, dan worden de gegevens die bij ons bekend zijn alvast zoveel mogelijk voor je ingevuld.

Tip2! Meld een incident altijd op de site van PersVeilig en doe aangifte bij de politie.

Het nummer staat op je perskaart en in de MijnNVJ omgeving
per jaar
Hoe meer opdrachtgevers je opgeeft, hoe makkelijker de beoordeling is.

NVJ Ledenservice

Bel ons op 020-303 97 00

(ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)