Lidmaatschap opzeggen

Jammer dat je overweegt om op te zeggen. Dankzij jou en 7.500 andere leden heeft de NVJ in de afgelopen jaren veel kunnen bereiken. Ook dit jaar spannen we ons in om journalisten de mogelijkheid te bieden hun vak in alle vrijheid en onder alle omstandigheden te kunnen uitoefenen.

De NVJ in actie

Journalisten in nood

De NVJ zet zich in om journalisten in nood waar ook ter wereld bij te staan. Op ons noodnummer 06-515 29 562 zijn we dag en nacht bereikbaar. Jaarlijks komt de NVJ samen met haar internationale partners in actie om journalisten in veiligheid te brengen. Ook dichter bij huis neemt de NVJ het op voor journalisten die bijvoorbeeld hun bronnen moeten kunnen beschermen of gehinderd worden tijdens de uitoefening van hun vak.

Cao's en contracten

 De NVJ sluit jaarlijks cao's af bij dagbladen, nieuwsbladen, omroepen, tijdschriften en persbureaus. Het unieke is dat hierin ook de journalistieke kernwaarden zijn opgenomen, zoals redactionele medezeggenschap en onafhankelijkheid. Bij reorganisaties of fusies sluit de NVJ sociaal plannen af die betrokken werknemers zo goed mogelijk moeten beschermen. Voor freelancers maken we collectieve afspraken over contracten, (auteurs)rechten en betalingen.

11 miljoen euro voor de leden

Onze advocaten en juristen adviseren jaarlijks zo’n 1.900 leden. In meer dan 600 gevallen wordt er geprocedeerd of onderhandeld. Door deze bemiddeling en geholpen door de sociaal plannen die zijn afgesproken, incasseerde de NVJ maar liefst 11 miljoen euro voor haar leden (medio 2013/ medio2014). In de jaarlijkse tevredenheidsonderzoeken scoort de juridische afdeling daarom ook excellent.

Een ander lidmaatschap?

Misschien wil je lid blijven voor een lager bedrag? Of misschien past een ander type lidmaatschap beter bij je situatie? Zo hebben we naast het volledige lidmaatschap ook een basislidmaatschap van 15,30 euro per maand waarbij je recht houdt op juridisch advies en Villamedia blijft ontvangen.
Bel met 020-303 97 00. Onze medewerkers staan voor je klaar om je lidmaatschap aan te passen.

Simpel van lidmaatschap veranderen

Op onze website kan je op een simpele manier zelf je lidmaatschap aanpassen. Vul op het formulier de gegevens in en klik op het soort lidmaatschap dat je wilt activeren. We zetten het lidmaatschap kosteloos voor je om en bevestigen de verandering via een email.

Toch opzeggen

Om op te zeggen stuur je een mail of een brief (NVJ, t.a.v. Ledenservice, Postbus 75997, 1070 AZ  Amsterdam). We verzoeken je de opzegreden te vermelden. Wanneer je in het bezit bent van een geldige NVJ-perskaart, dien je deze voor het verstrijken van de uitschrijfdatum terug te sturen naar de NVJ, postbus 75997, 1070 AZ te Amsterdam.