Lidmaatschap opzeggen

Jammer dat je overweegt je NVJ lidmaatschap op te zeggen. We respecteren uiteraard je keuze. Voordat je opzegt willen we je graag herinneren aan het belang van je lidmaatschap voor de journalistiek.

Samen staan we sterk

De NVJ komt op voor de belangen van jou en 8.000 collega’s. We maken ons sterk voor betere cao’s, persvrijheid, veiligheid en eerlijke tarieven voor alle journalisten. Je kan bij ons terecht voor advies en we staan voor je klaar in noodsituaties.

Daarnaast profiteer je van vele voordelen, zoals juridisch advies (gemiddeld klantcijfer 9.0), de opdrachten- en vacaturebank van Villamedia, fikse kortingen op cursussen van de NVJ Academy en niet te vergeten: de NVJ Perskaart.

Om ons werk goed te kunnen doen hebben wij jou nodig. Met een stevige vertegenwoordiging kunnen we ons hard maken voor jouw belangen. Samen staan we sterker.


Dit hebben we dankzij jouw lidmaatschap bereikt

Werkcode DPG

De NVJ onderhandelde een werkcode waarin minimumtarieven zijn vastgelegd voor alle zelfstandige journalisten en fotojournalisten die voor DPG Media werken.


Onderhandeling over cao’s

De NVJ is voortdurend in onderhandeling met werkgevers om tot loonovereenstemmingen te komen die de inflatie dekken én recht doen aan het waardevolle werk van journalisten. Zo regelden we begin 2022 een structurele loonsverhoging van totaal 5,5 % voor werknemers van het Uitgeverijbedrijf en voor werknemers van RTL Nieuws.


PersVeilig

Via het platform Persveilig werden sinds de oprichting in 2019 meer dan 500 journalisten bijgestaan die slachtoffer werden van bedreiging, geweld en intimidatie. Ruim 700 journalisten en 1250 studenten volgden de veiligheidstraining van PersVeilig.

 


Je kan ook je lidmaatschap aanpassen

Heb je een NVJ Compleet lidmaatschap? Dan kun je je lidmaatschap makkelijk omzetten naar een NVJ Basislidmaatschap. Je profiteert nog steeds van heel veel voordeel zoals:

  • Korting op cursussen van de NVJ Academy
  • Kunnen beschikken over de NVJ Perskaart
  • Drie uur gratis juridisch advies per jaar
  • Exclusieve diensten zoals de belastingaangifteservice, incassoservice en het zelfstandigenspreekuur
  • Gratis toegang tot alle diensten van Villamedia

Vergelijk hier alle lidmaatschappen van de NVJ.

Hoe kan je wijzigen?

Wijzigen kan via dit formulier op de website. Na het invullen ontvang je een e-mail met de bevestiging.

Toch opzeggen?

Het lidmaatschap duurt minimaal één jaar. Daarna houden we een opzegtermijn aan van één maand. Om je lidmaatschap op te zeggen neem je telefonisch contact op met de ledenservice via 020-3039710.

Heb je vragen?

De medewerkers van de Ledenservice helpen je graag. Bel 020-303 97 00 of stuur een e-mail aan ledenservice@nvj.nl. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur.

Daarom is Carmen lid van de NVJ

Carmen Fernald, hoofdredacteur bij de NTR, werd in 2015 lid van de NVJ. ‘Omdat ik toen voor mezelf begon. De NVJ staat echt voor de journalistiek en persvrijheid. Daarnaast heb ik juridisch advies ingewonnen toen ik als freelancer met rare payrollconstructies te maken kreeg. En ik heb veel gehad aan de cursus Fondswerving.’

Naar het interview