Loopbaanbegeleiding

Wat wil je met je loopbaan? Heb je wel ambities maar geen echt plan?
Ben je op zoek naar een andere werksituatie, heb je ondernemingsplannen of wil je juist blijven en streef je naar meer verdieping en specialisatie?

De NVJ heeft samen met loopbaanbureau Media Movers twee loopbaantrajecten ontwikkeld speciaal gericht op mediaprofessionals. Hierin krijg je inzicht in je persoonlijke kwaliteiten, kansen en mogelijkheden.

Achtergrond

De arbeidsmarkt in medialand verandert in hoog tempo. Het is dus belangrijk om je te blijven ontwikkelen,  je verder te specialiseren, je toegevoegde waarde te vergroten of een nieuw netwerk op te bouwen. Gelukkig kun je heel veel zelf doen om zo aantrekkelijk mogelijk te blijven binnen de arbeidsmarkt, of dat nu voor je huidige werkgever geldt, of dat je een andere functie of baan ambieert, of dat je zelfstandig ondernemer bent. Investeren in duurzame inzetbaarheid loont!  
Maar hoe doe je dat als je niet zeker weet waar je staat en welke kant je op wilt? De NVJ en loopbaanbureau Media Movers bieden loopbaanbegeleiding op maat aan.

Eerste contact

Zowel leden als niet-leden kunnen bij de NVJ terecht met hun loopbaanvragen. Je kunt hiervoor het aanvraagformulier invullen. Binnen een week neemt een loopbaanadviseur contact met je op voor een tienminutengesprek. Op basis hiervan wordt een eerste advies gegeven of wordt de afspraak gemaakt voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.
Daarna volgt het advies, bijvoorbeeld het volgen van een van de twee loopbaantrajecten die de NVJ en Media Movers samen hebben ontwikkeld. Bij een kleinere vraag kan het advies ook een eenmalige training zijn, bijvoorbeeld op het gebied van solliciteren of een (journalistieke) vaardigheid.

Aanbod individuele loopbaanbegeleiding

Marktoriëntatie

Doel 

Inzicht krijgen in persoonlijke kwaliteiten, arbeidsmarktvooruitzichten, kansen en mogelijkheden.

Activiteiten 

Persoonlijk diepte-interview naar kernkwaliteiten, werkervaring, vrijetijdsbesteding, motivatie, eigen doelen, wensen en ambities, belemmeringen, persoonlijke analyse, aanbevelingen en arbeidsmarktkansen.

Resultaat

Persoonlijke bewustwording van kwaliteiten, kansen en vervolgstappen, rapport.

Kosten

  • Niet leden € 475,-
  • NVJ-leden € 403,75

Prijzen zijn exclusief BTW

Loopbaan APK

Vraag je je wel eens af:

  • of je nog goed zit op je huidige werkplek?
  • hoe je meer plezier en rendement kunt halen uit je baan?
  • of er carrièremogelijkheden zijn waar je nog niet aan hebt gedacht?

De loopbaan-APK is een kort en krachtig loopbaantraject dat je nieuwe inzichten kan geven én praktische tips. Onze loopbaanadviseurs beginnen meestal met een persoonlijke arbeidsmarktanalyse.

Persoonlijke Arbeidsmarktanalyse

In een diepte-interview van drie uur zetten we op een rij waar je goed in bent, waar je je in wilt ontwikkelen, wat binnen en buiten je huidige werk reële mogelijkheden zijn en wat je daarvoor kunt doen. Samen kijken we ook of je je cv en je LinkedIn-profiel nog actueel zijn. Je krijgt een uitgebreid verslag met een analyse en persoonlijke aanbevelingen.

Daarna maak je nog drie afspraken van een uur waarin je aan de slag gaat met je loopbaanvraag. Hierbij kun je denken aan zaken waar je tegenaan loopt, zowel op het werk als in je functioneren. Je kunt ook je netwerk-vaardigheden verbeteren en tips krijgen voor solliciteren-nieuwe stijl of (gedeeltelijk) freelancen. We sluiten af met een actieplan.

Kosten

  • Niet-leden € 1000,-
  • NVJ leden € 850,-

Prijzen zijn exclusief BTW.

Voor beide trajecten geldt

  • Je bepaalt zelf hoe je gecoacht wilt worden en op welke locatie.
  • Je bepaalt zelf door welke Media Movers coach je gecoacht wilt worden.

Media Movers

Media Movers is het loopbaanbureau dat zich specifiek richt op de Nederlandse uitgeverij- en mediasector. De coaches kennen als geen ander deze sector met alle kansen en belemmeringen. Juist omdat zij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk en leuk werken in de media is, zijn zij gedreven mediaprofessionals verder te helpen in hun werk, hen te helpen bij het vinden van de juiste baan of onderneming.

Interesse?

Vul het aanvraagformulier in en Media Movers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

nvjacademylogo.png

Contact

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving