Medische cursus – levensreddende handelingen

Deze medische cursus is bedoeld voor iedereen die de training Verslaggeving in Conflictgebieden en/of de Algemene Veiligheidstraining heeft gevolgd of voor hen die vergelijkbare trainingen hebben gedaan. Kennis en vaardigheden op dit specifieke gebied zakken weg na verloop van tijd. Het levensreddend handelen is nu eenmaal geen routine. De eerste 10 tot 15 minuten zijn cruciaal voor het overleven van een ernstige verwonding. Als medische faciliteiten niet beschikbaar of bereikbaar zijn is men aangewezen op de eigen kennis en vaardigheden.

Inhoud

Tijdens het ochtenddeel is er opfrissing en verankeren van kennis en handelingen. Daarna wordt het levensreddende protocol behandeld inclusief praktijk. Wat te doen bij een verwonding door een aanslag of beschieting. In de middag wordt het protocol in diverse scenario’s verder geoefend om er zoveel mogelijk routine in te brengen. Verder zal er aandacht zijn voor verkeersongevallen, nog altijd het grootste risico in conflictgebieden.

Docent: Ruben Venetiaan

De cursus zal worden gegeven door Ruben Venetiaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de Nederlandse Defensie organisatie. Maar in de afgelopen jaren heeft hij als zelfstandig trainer/coach voornamelijk civiele organisaties getraind zoals; Het ICC, BuZa, het IICI, de Landelijke Eenheid, NGO’s, de VN maar ook zelfhulp (ZHKH) tijdens de NVJ Academy-training Verslaggeving in Conflictgebieden.

Duur

1 dag

Aantal deelnemers

Maximaal 8 deelnemers, zo krijgt iedereen voldoende aandacht.

Kosten

  • De prijs van deze incompany cursus is op aanvraag en exclusief reiskosten € 0,30 per km en parkeerkosten (lokaal tarief).
  • De NVJ Academy staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daardoor vrijgesteld van BTW.
  • Kosteloos annuleren (wegens te weinig deelnemers) is mogelijk tot een week voor de afgesproken cursusdatum.
  • Om de gewenste leerdoelen te halen houdt de docent van tevoren een intakegesprek met één of meerdere contactpersonen. Als daaruit blijkt dat er aanpassingen nodig zijn van het basisprogramma wordt er een meerprijs in rekening gebracht.

Nodige voorzieningen

  • Locatie dient beschikbaar te zijn van 09.30 – 17.00 uur.
  • Locatie dient te beschikken over WiFi, voldoende stekkerdozen, een beamer of hd tv (met hdmi aansluiting) en geluid.
  • De locatie moet voorzien in koffie, thee, water en lunch.
  • De locatie moet over afneembare vloer en muren beschikken aangezien er met nepbloed gewerkt zal worden.
  • De locatie moet de mogelijkheid hebben om een auto op het parkeerterrein te gebruiken voor oefening.