Mentoren 2018

Jonathan Ursem

Hoofdredacteur Nieuwe Revu 
"Ik kan je alles vertellen over hoe je als freelance journalist je artikelen het best bij een medium kunt pitchen, en weet als geen ander wat dat medium vervolgens van jou verwacht."

Meer over Jonathan

Petra Greeven

Redacteur Nieuwsuur
"Ik zou beginnende journalisten onder meer kunnen vertellen hoe het er in de praktijk aan toegaat en adviseren welke tak van de journalistiek bij ze past."
 

Meer over Petra

Rob Hoen

Zelfstandig fotojournalist
"Ik help je kijken als gebruiker, als beeldselecteur. Ik kijk op de manier zoals het medium de foto gaat gebruiken. En ik kijk mee als beeldmaker:.."

Meer over Rob

Nikki Sterkenburg

Journalist Elsevier weekblad
Nikki kan je helpen met onderzoeksjournalistiek, leert hoe je jezelf profileert, en helpt je met het scherp krijgen van je doelen. 
 

Meer over Nikki

Hilda Bouma

Coördinator cultuur bij Het Financieele Dagblad
"Ik denk dat ik vooral aan mensen die willen (leren) schrijven wat te bieden heb."
 

Meer over Hilda

Ton Verheijen

Bedrijfsjournalist
"Je eigen belang als broodschrijver gecombineerd met het belang van redacties, pr-afdelingen, adverteerders, uitgevers en… "
 

Meer over Ton

Nick Kivits

Freelance journalist
Nick Kivits (1984) werkt onder andere voor Het Financieele Dagblad, KIJK, Villamedia, Quest, ESA en Men’s Health. Nick is een oudgediende van het Mentorenprogramma.

Meer over Nick

Gijs Moes

Buitenlandredacteur Trouw
"Soms is het zoeken als beginnend journalist. Bij die zoektocht wil ik je graag begeleiden, door mijn ervaring te delen als dagbladjournalist die over veel onderwerpen heeft geschreven."

Meer over Gijs

Ronald Speijer

Freelance fotojournalist voor ANP, corporate en editorial clients
"Ik kan je begeleiden in het uitwerken van ideeën, gebruik van software, foto’s editen en met je sparren om je scherper naar dingen te laten kijken."

Meer over Ronald

Marloes Wierckx

Zelfstandig content director
"De afgelopen jaren heb ik al veel stagiaires en jonge journalisten begeleid in de tijdschriftjournalistiek waarbij het crossmediale aspect een hele grote rol speelt."

Meer over Marloes

Rineke van Houten

Medewerker NRC en freelancer
"Journalistiek blijft voor mij het leukste vak ter wereld. In deze tijden is het wel belangrijk je te onderscheiden; én plezier te houden in je werk. Daarom help ik je graag op weg.."

Meer over Rineke