95% akkoord met verlenging Sociale Regeling Publiek Omroep

woensdag 16 november 2022

Ruim 95% van de NVJ-leden is akkoord gegaan met de verlenging van de Sociale Regeling voor werknemers bij de landelijke en regionale publieke omroepen. Hierin zijn alle regelingen opgenomen waar werknemers een beroep op kunnen doen als zij vanwege een reorganisatie hun baan verliezen, zoals een fatsoenlijke beëindigingsvergoeding en een outplacementbudget. De huidige regeling eindigt dit jaar en is nu verlengd tot 1 juli 2024.

De NVJ heeft de afgelopen weken over verschillende onderwerpen gesprekken gevoerd met de Publieke Omroep. De gesprekken hebben niet alleen geleid tot verlenging van de Sociale Regeling, maar ook tot een koopkrachtcompensatie van 750 euro bruto voor alle werknemers van de landelijke en regionale publieke omroepen.

Petitie koopkrachtcompensatie voor zzp’ers

Ook freelancers zouden in deze uitzonderlijke tijden gecompenseerd moeten worden voor de torenhoge inflatie. De NVJ is daarvoor een petitie gestart. Hierin roepen we de mediasector op om onder meer de tarieven van freelancers met 7% te verhogen voor lopende opdrachten bij alle mediaorganisaties. Heb je de petitie nog niet voorbij zien komen? Teken de petitie dan hier. En mocht je zelf (nog) geen compensatie nodig hebben, teken dan voor je collega’s die het financieel zwaar hebben. Samen staan we sterker!

Enquête Fair Practice Code Publieke Omroep

Daarnaast evalueren we op dit moment samen met de Publieke Omroep de Fair Practice Code. Deze bindende afspraak met de landelijke en regionale omroepen geeft freelancers recht op een tarief van minimaal 150 procent van het cao-loon dat past bij het functieniveau van hun opdracht. Heb je de online enquête nog niet ontvangen? Neem dan contact op met belangenbehartiger Zelfstandigen Lisa Koetsenruijter.

Binnenkort plaatsen we de Sociale Regeling op onze site. Mocht je wegens een reorganisatie je baan verliezen, neem dan contact op met onze juristen. Zij ondersteunen je graag.

werf een lid