Aanmelden Kennismakings-project Vak tot 15 maart

dinsdag 13 maart 2012

Uitgevers en hoofdredacteuren van vaktijdschriften kunnen zich tot en met 15 maart melden voor één of meer (gedeeltelijk) door de bedrijfstak te subsidiëren werkervaringsplaatsen. Het Kennismakingsproject voor vaktijdschriftjournalisten stelt pas afgestudeerde jonge journalisten in staat voor een periode van minimaal 6 en maximaal 9 maanden ervaring te laten opdoen op een werkervaringsplaats bij de redactie van een vaktijdschrift.

Het Kennismakingsproject 2012 is overeengekomen in de CAO voor Vaktijdschriftjournalisten 2011. De pas afgestudeerde journalist ontvangt een beloning op het niveau van schaal B van de CAO. De werkervaringsplaats mag niet voorzien in een bestaande vacature.

Bedrijven die in het kader van het kennismakingproject één of meer (gedeeltelijk) door de bedrijfstak te subsidiëren werkervaringsplaatsen willen openstellen, kunnen zich tot en met 15 maart 2012 aanmelden bij het Fonds Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten 2012. Daarna wordt een selectie gemaakt van de titels die in aanmerking komen voor het project. Vervolgens wordt de sollicitatieprocedure geopend. De aanstelling van de journalisten moet vervolgens uiterlijk op 1 mei 2012 zijn gerealiseerd.

De lijst van deelnemende bedrijven zal binnenkort op de site van de NVJ worden bekendgemaakt.

Ga hier naar het reglement en het antwoordformulier