Achter de schermen volop bezig met positie freelancers dankzij meldpunt

woensdag 22 april 2020

Nog steeds komen op ons meldpunt meldingen binnen van freelancers die hier hun afzeggingen van opdrachten aangeven. Inmiddels is de stand 460 meldingen. De schade is inmiddels opgelopen tot ruim boven 2,3 miljoen euro aan gederfde inkomsten. Deze informatie dient als cruciale input om mee te nemen richting de desbetreffende ministers.

Het meldpunt is essentieel voor de informatievoorziening en wordt ook als zodanig behandeld. Steeds benadrukken we dat elk bericht dat binnenkomt via het meldpunt anoniem blijft voor de buitenwereld.

Het totaalbeeld dat uit alle meldingen ontstaat is voor de NVJ bijzonder waardevol om ons beleid hierop te baseren. Achter de schermen zijn we dan ook volop bezig de positie van freelancer (foto)journalisten te verbeteren en te versterken in deze crisis.

Over het algemeen komen er veel meldingen die te maken hebben met o.a.:

  • Schadeposten voor reis- en sport(foto)journalisten
  • Journalisten van vakmedia
  • Vragen en onbegrip over de diverse regelingen voor freelancers 

Melders die met concrete vragen zitten of ergens tegenaan lopen, worden direct teruggemaild.

Meldpunt Corona-annuleringen

Via ons meldpunt kun je gemiste inkomsten tot eind mei opgeven. Heb je al eerder via dit formulier je gemiste inkomsten opgegeven, vul dan over de resterende periode tot eind mei je gemiste inkomsten alsnog in. Ga hier naar het meldpunt Corona-annuleringen