In actie voor vrijlating Turkse journalisten

maandag 27 februari 2017

In Turkije zitten meer dan 120 journalisten onterecht vast. Afgelopen vrijdag kwam Amnesty in actie bij de Turkse ambassade in Den Haag en het Turks Consulaat in Rotterdam. Namens de NVJ was Rosa García López aanwezig.

In geen enkel ander land ter wereld zitten zoveel journalisten achter de tralies sinds de Turkse autoriteiten een klopjacht op journalisten opende na de mislukte staatsgreep in 2016. Amnesty International voerde vrijdag 24 februari actie en is een petitie gestart waarin de Turkse autoriteiten wordt gevraagd om de vrijlating van alle journalisten die vastzitten.

Festival van het Vrije Woord - 3 mei

Ook het Festival van het Vrije Woord op 3 mei besteedt ruimschoots aandacht aan Turkije. Wat zijn de gevolgen van de aanslagen en de mislukte coup afgelopen zomer voor de persvrijheid? Hoe is het om op dit moment in Turkije verslag te doen van gebeurtenissen? Op het programma staan onder andere de Duits-Turkse komiek en schrijver Serdar Somuncu en houdt de Turkse journaliste en publiciste Ece Temelkuran de jaarlijkse persvrijheidslezing. NOS-correspondent Lucas Waagmeester zal op de lezing reageren.

Het Festival van het Vrije Woord wordt gehouden in Beeld en Geluid in Hilversum. Binnenkort volgt het definitieve programma op deze site.