Afschermen met ME-busjes bij Scheveningse Pier

maandag 25 augustus 2014

Bewoners van het kraakpand ‘De Vloek’ kraken op 8 juli 2014 in Scheveningen de Pier. De politie zet rond de ingang op de begane grond een gebied af van 20 bij 50 meter. Daar mag niemand inkomen, ook niet de pers met politieperskaart.

Op de begane grond bevindt zich alleen een hek en een deur die geforceerd moeten worden, waarna later de arrestanten naar buiten moeten worden geleid. De ME zet hun bussen in een strakke halve cirkel rond de deur, zodat niemand iets kan zien. Een fotojournalist van www.regio15.nl belt met de politievoorlichting die vervolgens contact opneemt met de officier van dienst. Eén ME-bus wordt verplaatst, maar dit heeft voor het zicht geen effect. Ook komen er arrestantenbussen om de krakers af te voeren. Er is geen geweld of verzet. Toegang tot achter het lint aan de vijf aanwezige politieperskaarthouders zou niet tot chaos hebben geleid.

Het zicht afschermen met ME-busjes lijkt sterk op de gang van zaken bij de ontruiming van het tentenkamp van asielzoekers op Koekamp in Den Haag.