Akkoord nog niet in zicht, onderhandeling geschorst tot 16 januari

donderdag 21 december 2017

NVJ secretaris Wais Shirbaz heeft 20 december 2017 met de werkgevers een uitvoerig vervolggesprek gehad over de cao Publieke Omroep. Wegens een tekort aan tijd is het niet gelukt om alle punten die voor de NVJ en voor de werkgevers van belang zijn te bespreken. Daarom zijn de onderhandelingen geschorst tot 16 januari 2018.

Op deze datum wil de NVJ naast een redelijke loonsverhoging tevens afspraken maken over de verbetering van de rechtspositie van alle werkenden die op basis van een payroll of zzp-constructie bij de publieke omroep werkzaam zijn.

NVJ benadrukt nogmaals niet onverschillig te staan tegenover de toekomstige ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor de publieke omroep. Maar tegelijkertijd ziet de NVJ dat de lonen bij de andere mediabedrijven omhoog gaan ondanks dat de problemen daar vergelijkbaar zijn. Een akkoord is dus nog niet in zicht.

De massale steun die de NVJ ontving na haar tussenstand brief van 11 december aan leden werkzaam bij de publieke omroep heeft de NVJ tijdens de laatste onderhandelingen enorm geholpen.