Ambities om correspondent te worden? Kom speeddaten op 20 april

maandag 9 april 2018

Wil je internationaal aan de slag als journalist en daarover sparren met een doorgewinterde buitenlandcorrespondent? Kom dan naar de eerste NVJ Mentor Speeddate op vrijdag 20 april met freelance journalist Ferry Biedermann. Hij kan je alles vertellen over de werkwijze op  redacties in de Engelstalige wereld en naar welke verhalen media op zoek zijn. De speeddates worden speciaal georganiseerd voor startende journalisten.

Ervaring met kranten, bladen, radio, tv en online

Ferry Biedermann is voormalig Midden-Oostencorrespondent voor de Financial Times, leverde bijdragen aan onder meer CNBC, Washington Post en Foreign Policy. Ook was hij correspondent voor de Volkskrant en Elsevier, bureauredacteur bij het NOS-Journaal en nu hoofdredacteur van een kwartaalblad voor de joodse gemeenschap. ‘Ik weet wat  er verwacht wordt van verslaggevers en correspondenten, en hoe het speelveld bepaald wordt, financieel en anderszins. Ik zit al bijna dertig jaar in het vak en heb met vrijwel alle takken van sport ervaring: kranten, bladen, radio, tv en online.’

NVJ Mentor Speeddates

Op 20 april start de NVJ het programma Mentor Speeddates voor jonge journalisten. Starters die hun weg zoeken op de journalistieke arbeidsmarkt kunnen in een uur tijd hun dilemma's bespreken en feedback vragen aan een ervaren mentor. De Mentor Speeddate kost slechts een tientje.

Het speeddateprogramma is ontwikkeld door NVJ Academy in samenwerking met de jongerensectie van de NVJ, Vers in de Pers. Het spreekuur is bedoeld voor pas afgestudeerden en starters met maximaal vijf jaar werkervaring, die lid zijn van de NVJ. Dat kunnen jonge mensen zijn, maar ook zij-instromers die op wat latere leeftijd een journalistieke opleiding hebben gevolgd en afgerond.

Welke mentoren doen mee?

In de komende maanden worden zes speeddates georganiseerd met:

  • 20 april: Ferry Biedermann
  • 18 mei: Hélène van Beek
  • 15 juni: Taco Slagter
  • 21 september: Ton van Dijk
  • 19 oktober: Devid Ilievski
  • 16 november: Henk van Ingen

Interesse?

  • Schrijf je snel in op de mentor van jouw keuze. Ga hier naar inschrijven en alle informatie over de mentoren.
  • Wil je ook een Mentor Speeddate maar ben je nog geen lid van de NVJ? Als je nu lid wordt, profiteer je direct van dit voordeel. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.