Annechien Steenhuizen en Dionne Stax naar Festival van de Journalistiek

dinsdag 27 juni 2017

Altijd al willen weten hoe je nieuwslezer wordt? Niemand minder dan Annechien Steenhuizen en Dionne Stax sluiten op 23 september het Festival van de Journalistiek af in Utrecht. Zij zullen hun ervaringen delen, tips geven aan jonge journalisten en vragen beantwoorden uit de zaal. Beide nieuwspresentatoren worden geïnterviewd door moderator Amber Kortzorg (VARA-BNN).

Annechien Steenhuizen

Na haar studie aan de School voor de Journalistiek kon Annechien Steenhuizen direct aan de slag bij RTL Nieuws als redacteur. Ze was radioverslaggever en televisiepresentator bij RTV Utrecht; 'Jakhals' bij de De Jakhalzen (De Wereld Draait Door) voordat ze in 2009 presentator werd van NOS op 3 (voorheen: het NOS Journaal op 3). Sinds mei 2013 presenteert ze het NOS Journaal van 20.00 uur, week op-week af met Rob Trip.

Dionne Stax

Dionne Stax studeerde Communicatiewetenschap – eerst aan de Universiteit van Tilburg, later aan de Universiteit van Amsterdam – en ontdekte daar dat ze niet alleen uit de boeken wilde leren, maar ook ervaring op wilde doen in de praktijk. Dat kon bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3. Na deze stage werkte ze op verschillende redacties van de NOS:  als redacteur op de binnenlandredactie, daarna als presentator en verslaggever bij NOSop3, en sinds juni 2013 als presentator van de ochtend- en dagjournaals.

Innovatie

Het thema van het Festival van de Journalistiek is innovatie. Wat zijn de trends op het gebied van datajournalistiek, mobiele journalistiek en multimediale start-ups? Met veel kleinschalige workshops en er is volop tijd voor eten & drinken en feest!

Stel je vraag

Heb je een geweldige vraag aan Annechien Steenhuizen en Dionne Stax over hun loopbaan en werk  die tijdens het Festival echt gesteld moét worden? Plaats dan nu je vraag op onze Facebookpagina van organisator Vers in de Pers. 

#FVDJ2017