Bijeenkomst over plannen NPO

vrijdag 17 augustus 2018

Is er sprake van een bezuinigingsslag bij journalistieke en informatieve programma's? Of is het vernieuwingsbeleid? Of allebei? Kom op donderdag 30 augustus naar de NPO-bijeenkomst om meer duidelijkheid te krijgen over de plannen bij NPO. Moderator is Frederique de Jong. Namens NPO directie zijn Gijs van Beuzekom en Frans Klein aanwezig. Alle NPO-programmamakers zijn welkom.

Het kabinet heeft besloten dat er 62 miljoen euro moet worden bezuinigd. Makers worden hiervan het slachtoffer en gezichtsbepalende programma's dreigen te verdwijnen. De NPO stelt niet te willen bezuinigen op de journalistieke en informatieve programmering, maar wil inzetten op vernieuwing en digitalisering. Hoe zorgen we ervoor dat deze terechte wens voor vernieuwing niet ten koste gaat van de redacties?

De NVJ roept de politiek, omroepen en NPO-directie op om de bestaande redacties uitgangspunt te maken van vernieuwingsbeleid dat nodig is in verband met aangekondigde bezuinigingen.

Dus kom ook naar de NPO-bijeenkomst op 30 augustus 12:00 uur in Beeld en Geluid, Theaterzaal 1. De NVJ heeft de NPO-directie gevraagd om hun plannen verder toe te lichten. De discussie zal worden geleid door Frederique de Jong.

Wil je hierbij aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar Monique Suiker, msuiker@nvj.nl. Neem ook je collega’s mee! Wil je ook jouw inhoudelijke verhaal over deze bezuinigingen delen, mail dan naar omroepsecretaris Wais Shirbaz, wshirbaz@nvj.nl