Brenno de Winter, nieuwe voorzitter NVJ Freelance

dinsdag 22 januari 2013

Freelance onderzoeksjournalist Brenno de Winter is benoemd tot voorzitter van NVJ Freelance. De Winter is freelance onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy en werd eind 2011 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. Arno van ’t Hoog, freelance wetenschapsjournalist, is benoemd tot bestuurslid van NVJ Freelance. Van ’t Hoog schrijft regelmatig over de positie van de freelancer en opdrachtgevers in De Nieuwe Reporter.

Brenno de Winter volgt Margriet Vroomans op die na acht jaar freelancebestuur (waarvan zeven als voorzitter) wegens familie omstandigheden aftreedt. Zij blijft betrokken bij het Jaar van de Freelancer dat zij van harte ondersteunt. Ook Lilian Roos stapt uit het bestuur, maar blijft betrokken bij het Jaar van de Freelancer. Bestuurslid Jolanda Breur is met ingang van 1 december 2012 ad interim producer bij de NVJ. Medewerkers van de NVJ mogen geen actief lidmaatschap vervullen van het bestuur daarom trekt Breur zich tijdelijk terug als bestuurslid van de sectie.

Naast Brenno de Winter en Arno van ‘t Hoog zijn Maria Genova en Jeannette van Ditzhuijzen bestuurslid. Rosa García López is secretaris van de sectie Freelance.