Cartoonisten, verenig je!

donderdag 29 november 2018

Zijn politiek tekenaars en illustratoren ook journalisten? ‘Wij vinden van wel. Ook cartoonisten verslaan de actualiteit en vechten daarbij voor goede tarieven en behoud van auteursrecht’, vindt Tjeerd Royaards, winnaar van de Inktspotprijs 2018. Hij wil daarom kijken of er interesse is voor een werkgroep voor cartoonisten binnen de NVJ. De NVJ steunt dit initiatief en organiseert een informele bijeenkomst op 12 december voor cartoonisten om de interesse te peilen.

(Tjeerd Royaards)

‘Als genoeg tekenaars dat willen, dan kunnen we binnen de NVJ een werkgroep voor cartoonisten opzetten’, aldus initiatiefnemer Tjeerd Royaards. Op deze manier kan meer zichtbaarheid worden gegeven aan deze groep, kan er meer grip komen op een eerlijke beloning en gericht actie worden ondernomen bij schending van copyright of bij bedreigingen. Ook kunnen activiteiten en faciliteiten worden georganiseerd met een specifieke meerwaarde voor cartoonisten.

De eerste stap is een informele bijeenkomst op woensdagavond 12 december op het kantoor van de NVJ om te kijken of er interesse is en om een beeld te krijgen van de behoeftes van tekenaars.

Datum, tijd en locatie

  • Datum en tijd: woensdag 12 december, 19.30 uur
  • Locatie: NVJ, Johannes Vermeerstraat 22, Amsterdam

Wil je erbij zijn? Stuur dan vooraf een e-mail aan Pauline Niels, pniels@nvj.nl