Coöperatie van start, openingsborrel op 10 juni

donderdag 2 juni 2016

Op 1 juni is De Coöperatie van start gegaan. Tijdens de openingsborrel op 10 juni voor leden en partners zal initiatiefnemer Teun Gautier uiteenzetten wat De Coöperatie de komende periode gaat doen voor zelfstandige journalisten. Tijdens de middag zullen ook samenwerkende partners, de NVJ (Thomas Bruning), ANP (Marcel van Lingen), VVOJ (Tanja van Bergen), Fosfor (Coen Borgman), Voordekunst (Roy Cremers) en CommonEasy (Jip de Ridder) toelichten wat hun rol hierin is. Mark Deuze, hoogleraar Medastudies aan de Universiteit van Amsterdam, geeft uitleg over hoe de organisatievorm van De Coöperatie past in het medialandschap van vandaag.

De Coöperatie is het bedrijf van en voor journalisten, dat hen ondersteuning biedt in de uitoefening van hun werk. Dit gebeurt door een bedrijfsmatige aanpak van freelance journalistiek en uitgeven. Het geld dat hiermee wordt verdiend komt ten goede aan de journalisten zelf. Initiatiefnemers zijn Teun Gautier, Jan-Jaap Heij, Klaske Tameling, Gyurka Jansen en Jaap Stronks.

De Coöperatie telt inmiddels 130 leden. De initiatiefnemers hebben inmiddels hun intrek genomen in WeWork aan de Weesperstraat 61 in Amsterdam. Daar zijn  ook flexplekken voor leden van De Coöperatie te huur.

Korting voor NVJ-leden

NVJ-leden kunnen met 50 procent korting lid worden van De Coöperatie en betalen per 1 september €10,- per maand in plaats van €20,-. Het lidmaatschap van De Coöperatie is maandelijks opzegbaar. 

Openingsborrel

De openingsborrel vindt plaats op 10 juni van 16:00 tot 18:00 uur in WeWork, Weesperstraat 61 in Amsterdam.