Column Eric Brinkhorst - Op de valreep

dinsdag 12 mei 2020

Beste NVF-ers, Laat ik in deze coronatijd eens met een leuk bericht beginnen.  We zijn een samenwerking aangegaan met het alom bekende fotoblad Focus Magazine, een blad dat van oudsher veel aandacht aan de fotojournalistiek besteedt. Met als recent voorbeeld de uitgave waarin de winnaars van de Zilveren Camera 2020 werden voorgesteld. Inclusief een legendarische uitklap-voorpagina.

Het glossy tijdschrift wordt vanaf nu een mooi podium voor de NVF en haar leden waarin we ook allerlei zaken kunnen presenteren. We leveren content – zoals de rubrieken ‘Uitgelicht’ en ‘Het (foto)moment van…’. Daarnaast zijn we bij diverse initiatieven betrokken én krijgen we een mooie korting (30% voor het eerste jaar) op een abonnement voor onze leden. Het eerste nummer met onze contentbijdrage, ‘Uitgelicht’ met collega Wilbert Bijzitter en ‘Het (foto)moment van… met Soenar Chamid en Margarita Bouma, ligt binnenkort in de winkels. Binnenkort meer info daarover!

Dan de tussenstand van de perikelen rond de SBI-codes voor bijstandsaanvragen:
TOGS (4000 euro) aanvragen kan als er in 3 maanden minimaal 4000 euro minder omzet is en er minimaal 4000 euro vaste lasten zijn. Ook moet er in ieder geval een kantoor aan huis zijn met een aparte in-/opgang. We blijven druk op de minister uitoefenen om zoveel mogelijk passende SBI-codes te laten gelden.

Via de website en social media riepen we op tot het instellen van een minimumtarief bij het ANP-Hollandse Hoogte. Daar hebben in korte tijd zoveel fotografen gebruik van gemaakt, dat het ANP-HH zelf die instelmogelijkheid heeft uitgeschakeld. Hier zijn we als NVF natuurlijk niet blij mee dus dit wordt vervolgd. Overweeg in de tussentijd in elk geval goed welke foto’s je wel of niet in de beeldbank plaatst.

Geniet van de mooie verhalen in de nieuwsbrief. En ja, De NVF blijft scherp! 

Fotojournalistieke groet,

- Eric Brinkhorst, voorzitter NVF -