Congres ‘Wie gelooft nog in de journalistiek?’

dinsdag 1 november 2016

Eind 2016 bestaat de School voor Journalistiek in Utrecht 50 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met het congres ‘Wie gelooft nog in de journalistiek?’ op 18 november. Gastsprekers zijn onder meer Andrew Keen (auteur en internetcriticus) en Esra Dogramaci (digital consultant BBC). Je kunt hier als lid bij zijn, want de NVJ geeft 15 kaarten weg. 

Wat is na de komst van social media nog de rol van de journalist in het publieke debat? Hoe zorg je er als journalist voor dat het publiek nog naar jou luistert? Of moeten journalisten zelf beter leren luisteren? Bestaat er eigenlijk nog wel zoiets als een ‘publiek’ en een ‘publiek debat’?

De School voor Journalistiek in Utrecht viert haar 50-jarig jubileum met een discussie over de rol van de journalist(iek) in het publieke debat. Met paneldiscussie, seminars en workshops, waaronder ‘Live streaming: Journalist in de massa’, verzorgd door NVJ Internet.

Deelname aan het congres is gratis, maar de uitnodigingen zijn persoonlijk verstuurd. Je kunt als lid dit congres toch bijwonen, want de NVJ mag kaarten weggeven aan de eerste 15 aanmelders. Stuur een e-mail naar vereniging@nvj.nl o.v.v. congres School voor Journalistiek.

Datum, tijd en locatie

Vrijdag 18 november, 09.00 – 17.00 uur (inclusief lunch), Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht (De Uithof)