Crisisbijeenkomst Free Press Unlimited over hulp aan media in Oekraïne

woensdag 2 maart 2022

Free Press Unlimited organiseert vrijdag 4 maart een crisisbijeenkomst om met journalisten, media experts, organisaties waaronder de NVJ, en fondsen te praten over hulp aan onafhankelijke media in de Oekraïne. Er is minimaal 2 miljoen euro nodig om betrouwbare informatie beschikbaar te houden in en rond Oekraïne. Deze steun wordt samengebracht in een coalitie: de Media Lifeline voor Oekraïne.

Ondanks het oorlogsgeweld in Oekraïne blijven honderden onafhankelijke journalisten met gevaar voor eigen leven doorwerken. Dat is essentieel. Zonder hen weten burgers in Oekraïne niet waar het veilig is en waar niet en tast de wereld in het duister.

Door middel van gesprekken met journalisten in en rond Oekraïne leggen Free Press Unlimited directeuren Ruth Kronenburg en Leon Willems uit waarom steun aan onafhankelijke media in Oekraïne en buurlanden essentieel is, en waarom er minimaal 2 miljoen Euro nodig is om de betrouwbare informatiestroom in de regio levend te houden. Onder andere Derk Sauer en Maryia Sadouskaya-Komlach (expert exile media Oost Europa) zijn vrijdag te gast.

Locatie en aanmelden:

Kom naar de crisis bijeenkomst op vrijdag 4 maart om 16.00 uur in het Auditorium Nationale Postcode Loterij, Beethovenstraat 200, Amsterdam om van journalisten te horen wat u voor journalisten kunt doen. Bezoekers die de bijeenkomst willen bijwonen moeten zich vooraf aanmelden: oekraine@freepressunlimited.org. Tevens is er een live-stream via Facebook van Free Press Unlimited.